BIG JACK REYNOLDS

BIG JACK REYNOLDS - That’s A Good Way To Get To Heaven

BIG JACK REYNOLDS
That’s A Good Way To Get To Heaven
Third Street Cigar Records + DVD

En plate som fortjener oppmerksomhet

Munnspilleren Jack Reynolds ble født i Detroit eller Arkansas i 1931, og vokste opp i Albany i Georgia. Han gjorde de første innspillingene sine midt på sekstitallet, før han like etter flyttet til Toledo i Ohio, der han ble boende til sin død i 1993. I Toledo skapte han seg et navn regionalt, men Big Jack ble aldri et navn på nasjonalt plan før lokale ildsjeler nå presenterer denne pakka som spenner over hele spekteret av materiale han etterlot seg. Reynolds gjorde innspillinger for flere lokale etiketter i Michi­gan og Ohio og huskes som en litt humørsyk mentor av sine samtidige kolleger. 

Musikalsk er dette omtrent likelig fordelt mellom eget stoff og standarder som «Shame, Shame, Shame», «Help Me» og «She Moves Me» - for å ha nevnt noen – og Reynolds er åpenbart påvirket av en oppvekst i countrybluesen. Munnspillet hans får en, for å si det forsiktig, grunnleggende behandling, og det som gjør dette til en plate som fortjener oppmerksomhet er en rå og kraftfull bluesstemme på tidløst nivå. 

Reynolds er en av de mange som fort kunne blitt et stort navn, langt ut over det lokale miljøet sitt. Så skjedde aldri, kanskje manglet ambisjonene eller kanskje blåste aldri vinden hans vei – uansett finnes nå denne dokumentasjonen. 

DVDen er en åtti minutters dokumentar der flere musikere fra lokalmiljøet hyller Reynolds og der du også får bildene fra den ene TV-opptredenen han gjorde. For spesielt interesserte er det også en ­sekvens der Reynolds sam­tidige Sir Mack Rice dukker opp, ytterst interessant den også.