Knut Roppestad feat. Kinsey Rose

Knut Roppestad  feat. Kinsey Rose  - Drive

Knut Roppestad feat. Kinsey Rose
Drive
Shiver Music

Ekte vare

Dette er noe helt annet enn det du har hørt fra Knut Roppestad tidligere. Han har som mange kjenner til fra sin base hjemme i Horten gitt ut flere album over et stort spenn rent musikalsk. Noe har vært singer/songwriter-basert americana, noe countryrock (under bandnavnet The Rambling Rodgers), og ikke minst tung elektrisk bluesrock (The Muskogee Hotel Blues Explosion). Dette nye albumet, spilt inn sammen med den amerikanske countryartisten Kinsey Rose, ligger i første kate­gori. Akustisk dominert med kjærlighetssanger og morderballader og livserfaringer levert med en nerve, en besettelse av magiske gitar­arrangement og djevelsk sitrende vokal. Du skjønner at denne plata og disse tekstene betyr noe. Knuts rockete americana-klo myket opp med Kinseys myke og følsomme countrystemme. Det skaper en følelse som er ulikt det Roppestad har gitt ut tidligere.

Det blir som når Nick Cave tok med seg Kylie Minogue, eller Isobel Campbell fra skotske Belle & Sebastian tok med seg ulven fra Seattle, Screaming Trees, og Queens Of The Stoneage-vokalist Mark Lanegan på tre album. Eller kanskje enda mer som når Alison Krauss gjorde klassikeren «Raising sand» med Led Zeppelin-legenden Robert Plant. Det er det maskuline som møter det feminine. Følelser og stemninger som forsterkes og føles mer nakne og ærlige som når Lady Gaga og Bradley Cooper gjorde den kanskje mest populære enkelt-låten det siste året med «Shallow». Det er fra et slikt sted Knut Roppestad og Kinsey Rose står frem på dette albumet. Et nydelig album fra start til slutt. Vanskelig å trekke frem enkeltlåter fordi nivået er så høyt og jevnt hele veien. Og tekstene treffer med sine observasjoner langs veien, kanskje derfor tittelen er «Drive», liksom en Tom Pacheco. Ekte vare, og en plate som etter min mening er det klart beste fra Knut Roppestad. En sterk produksjon av Per Ladegård og fine gjesteroller fra Louisa Kallona (fiolin), Einar Viken (steelgitar) og Audun Serkved (akustisk gitar). 

Alle sanger skrevet av Knut selv, der Kinsey gjør tre duetter og to solofremføringer. Eneste han ikke har skrevet selv er en av verdens mest tidløse sanger «Amazing grace», der Kinsey synger den amerikanske teksten, og Knut vekselvis går inn med den nynorske over­settelsen av Trygve Bjerkrheim, som du finner den i Norsk salmebok. Fantastisk arbeid, du opplever låta helt på nytt. Slik mange vil oppleve Knut Roppestad helt på nytt med albumet «Drive». Kjør på er du snill, kjære leser!