MR. BO & THE VOODOOERS

MR. BO & THE VOODOOERS - Going Up North

MR. BO & THE VOODOOERS
Going Up North
Pama Records

Bo Carlssons fine stemme, gode låter og flotte gitar bærer skiva

Etter mer enn 20 år på de svenske landeveier, spør Bo Carlsson og hans kumpaner i Mr. Bo & The Voodooers seg om de rett og slett har sett for mye. Om de har tilbrakt for mange mil i sammen i dårlige turnébusser på mørke, svenske landeveier. At de etter de utallige mil og utallige hotellnetter har sett og opplevd mer enn hva man kan tåle… Jeg går ut i fra at det hele er med et lite glimt i øyet, men i alle fall er dette bakteppet for denne deres tredje innspilling.  

Jeg har lest meg til at den svenske avisen Tranåsposten allerede tilbake i 1991 slo fast at: «(Bo Carlsson) låter som en 50-årig svart Chicago­sångare, och hanterar gitarren på ett suveränt vis». Og når vi i tillegg vet at Bo har turnert med Chicago-storheter som Jimmy Dawkins og Lefty Dizz, så har han i alle fall vunnet oppmerksomheten til denne anmelder.

Bo Carlsson har skrevet de aller fleste av låtene på ‘Going Up North’ sjøl. Av covere finner vi kun ‘That’s All I Need’ (Magic Sam), ‘Living In My Neiborhood’ (Buster Benton) og ‘Is It Worth It All’ (Calvin Leavy). I en bisetning må vi vel legge til at dette er samme Leavy som fikk en liten hit med ‘Cummings Prison Farm’ og som senere døde i det samme fengselet. I tillegg til disse tre coverlåtene får vi en fin-fin låt, ‘Threshold of Love’, der Bo Carlsson har satt melodi til en tekst av Sven Zetterberg.

Bo Carlssons fine stemme, gode låter og flotte gitar (og slide-gitar!) bærer skiva, men her må jeg ile til å tilføye at også den andre Bo’en i bandet, Bo Hansson, gjør en fremragende jobb med sitt Hammond-orgel gjennom hele innspillingen. Det ruller og går over det hele, og som sagt; en stor del av æren for et godt gjennomført album ligger også på Hanssons skuldre. 

Jeg håper virkelig ikke at Mr. Bo & The Voodooers venter i nye 15 år med neste utgivelse.