THE ÖZDEMIRS

THE ÖZDEMIRS  - Introducing the Özdemirs

THE ÖZDEMIRS
Introducing the Özdemirs
Continental Europe Records

Sugende groovy blues

The Özdemirs drives av pappa Erkan Özdemir som er svært godt kjent i bluesmiljøet i Europa. Han er sjeldent langt unna når store amerikanske bluesartistene er i Europa og kanskje trenger backing av en bassist som kjenner både musikken og bluesens tradisjoner og røtter, eller trenger annen tilrettelegging. Erkan er nemlig ikke bare dreven innen booking av blueskonserter, eller som backingmusiker på sitt meget eminente basspill, men også som turneleder og altmuligmann for artister på tur. 
At dette svinger med en fot som er godt dyppet ned i sugende groovy blues skulle vel ikke forundre, når man ser at det er selveste Duke Robillard som har skrevet linenotes. Han skriver at bandet har turnert fra Norge til Italia, og backet artister som Memo Gonzales, Kirk Fletcher, Sugarray Rayford, Trudy Lynn, Mike Morgan, Tad Robinson og Johnny Rawls. Du får ikke slippe til som musiker for slike flotte artister, som har mye av både Texas og bluesens soul-dna i seg, om du ikke har det selv. Og at dette er en behagelig opplevelse er ikke så overraskende, for dette måtte man se komme. Debutalbumet til familieforetaket The Özdemirs er som å komme hjem etter en dampende sommerfest på Notodden, der artister som Paul deLay, Mighty Sam McClain, Johnny Guitar Watson eller Roomful Of Blues frontet av Sugar Ray Norcia satte griller i hodet på en. Dette er blues for en sommer. Dette er blues som lever i grenselandet mellom soul, blues og r&b med veldig autentisk amerikansk sjel. 
Frem til nå har jeg hatt Erkin Koray som favoritt fra Tyrkia, nå har Erkan Özdemir med sine tyrkiske røtter, men bosatt i Tyskland, satt seg på samme hylle. Måten de gjør Paul Youngs pop-hit fra 80-tallet, “I’m gonna tear your playhouse down”, fetere og mer spennende groovy enn jeg kan huske den er, er et av mange overraskende øyeblikk på dette svært underholdende albumet. Spillegleden som ikke ligger langt bak belgiske Seatsniffers, for dem som husker dem fra rundt 20 år tilbake, der Özdemirs bare mangler deres rockabilly-twang.
Sett på en låt som “Heap see” der legenden Trudy Lynn deltar på vokal, så er du nok kjapt solgt du også!