Jan Arild Sørnes

Jan Arild Sørnes  - Storm

Jan Arild Sørnes
Storm
MTG Music

Lukter spellemanns-nomina­sjon

Hvis du googler Jan Arild Sørnes kommer han opp som rockevokalist, men det mener han noe annet om i “Æ E En Soulman”. NRK har også omtalt ham som en norsk Delbert McClinton. Han går heller ikke av veien for å dra noen rockeklassikere på sine konserter. Han er med andre ord en ganske eklektisk artist. I Store norske leksikon beskrives eklektisk som utvelgende, prøvende eller søkende. Det kan også beskrive en person eller uttrykk som blander elementer fra ulike områder eller stiler for å skape nye løsninger. Der har vi denne utgivelsen i et nøtteskall. 
“I Bluesens Tegn” holder det den lover og åpner i svingende shufflestil med drivende orgel av Olle Nyberg, men det må nevnes at Paul Wagnberg også fyller mye av albumet med sine orgeltoner. Teksten er av Ingvar Hovland, som på flere av låtene her. Gitar ved Tommy Kristiansen og en potent blåserekke som ligger bak og dytter. Sørnes forrige utgivelse var den solide, men litt tilbakelente Livets Blues. Her har han bestemt seg for å jekke opp både tempo og uttrykket flere hakk. Ikke minst i den knallharde boogielåta “Frøken Faen”. Låta er like tøff som tittelen antyder. “Mørketid” er en slags nattjazz med musikk av JJ Cale og norsk tekst av Trond Trudvang. Med “Gje Mæ En Dobbel Whisky” har Ingvar Hovland og Sørnes begått en klassiker. Den gynger av gårde med et fengende ­refreng. En anmodning jeg kan slutte meg til! “Ta Mæ Med” rusler rundt i et slags melankolsk Tom Waits-land med lette bastardiserte latinske rytmer. “Kave Rundt” er svingende rock’n roll skrevet av Knut E. Pedersen, med Vidar Busk på gitar. En låt som blåser støvet ut av krokene. “Dæven Om Du Tør” har svingende latinske rytmer begått av Raul Malo fra The Mavericks med norsk tekst av Ingvar Hovland. “Ho For I Går” står for platas mest funky låt, mens “Stormen” er platas hovedtema. En norsk versjon av en Tony Joe White-låt med norsk tekst av Ingvar Hovland og gitar fra Knut Reiers­rud. Alt bygger seg opp som en medrivende gospel. “Hei Du Der Oppe” begynner kort som en kjent Who-låt, men det er Neil Young som har skrevet originalen. Her med norsk tekst av Ingvar Hovland. Hei du der oppe, rocken lar seg ikke stoppe! Det gjør heller ikke Jan Arild Sørnes, The Elektriske Bandet og bluesen. 
En rekke personer har bidratt til at dette allerede lukter spellemanns-nomina­sjon, men de kan du lese om på coveret når du kjøper plata, enten det blir på CD eller vinyl. Plata har også årets kuleste cover.