The Liam Ward Band

The Liam Ward Band - Shine

The Liam Ward Band
Shine
Green Bullet Record

Mye å glede seg over

Munnspiller og sanger Liam Ward - kanskje best kjent fra The Jake Leg Jug Band og sin hyperaktive tilstede­værelse som munnspill-lærer på diverse sosiale medier - leverer med Shine en solid og velspilt bluesplate. 
Lydbildet er litt klinisk og uttrykket er semi-moderne (eller semi-tradi­sjonelt) med en vekt på ­shuffler, funky groover og boogaloes ispedd noen slowblues. Munnspillingen til Ward er naturlig nok fremragende og fundert i tradisjonell tonalitet, men også med innslag av moderne teknikker som overblåsninger og bruk av instrumentets øvre register. Det som trekker helhetsinntrykket litt ned er Wards helt greie vokal, som er mer enn tilstrekkelig, men som mangler det lille ekstra til å løfte en skive som utelukkende består av vokallåter. Dette er rett nok en skjebne han deler med mange av samtidens bluesmunnspillere (inkludert undertegnede), men som kanskje kunne vært moderert med et innslag av rene instrumentallåter. Da hadde trolig helheten på plata blitt enda bedre og mer variert i mine ører.
Når det er sagt, må den solide koringen til Helen Hart og Bryony-Rose Ward trekkes fram som et særlig positivt innslag på albumet. 
Munnspillingen på skiva veksler mellom hovedsakelig et elektrisk og et rent akustisk uttrykk, med en hovedvekt på det elektriske. Solospillet er vitalt og til dels kreativt uten at det bryter med det idiomatiske uttrykket. De mollete soloene på rockern “Pack Your Sense of Humour” og tittelsporet “Shine” bringer tankene til størrelser som Jason Ricci, den avsluttende acapellaen “Give It All Up for You” er mer tradisjonelt fundert i Rice Miller-land, mens slowbluesen “Everything’s Gonna Be Fine” har mer tradisjonelt kromatisk munnspilling i vestkyst-­tapning. Med andre ord er det mye å glede seg over, og da særlig for munnspill-interesserte, på denne utgivelsen. 
Plata er dedikert til Wards avdøde far (som gikk bort i 2009) og alle pengene av salget går uavkortet til britiske the Stroke Association. Enda et godt argument for at du skal skaffe deg et eget ­eksemplar, som du for øvrig kan bestille direkte på www.liamwardmusic.com