NICK MOSS BAND feat. DENNIS GRUENLING

NICK MOSS BAND feat. DENNIS GRUENLING - Get Your Back Into It!

NICK MOSS BAND feat. DENNIS GRUENLING
Get Your Back Into It!
Alligator Records

En fest fra ende til annen

Chicago-blues fra 40, 50 og 60-tallet har sjelden blitt løftet til noe så vitalt og levende, der improvisasjonene herjer i både trommesett, bass, gitarer, vokal og munnspill, som med Nick Moss og hans eminente band.
Det tredje albumet på Alli­gator, verdens mest anerkjente blueslabel, er intet mindre enn en fest fra ende til annen. Energisk jump-blues som “The bait in the snare”, “It shocks me out”, “Man on the move” og “Out of the woods”. Old school sakte ­gyngende blues med “Aurelie”, “Living in the heartache” og “Lonely fool”. Attpåtil noe så moderne som pre-rock’n roll i “Scratch and sniff”. 
På “The Solution” hyller de Chicagos bluesveteran Jimmy Johnson som gikk bort i fjor, 93 år gammel. Denne gjengen gikk læretiden I Chicago-bluesens innerste kretser fra Willie “Big Eyes” Smith til Jimmy “Fast Fingers” Dawkins og Muddy Waters gitarpartner Jimmy Rogers, og er i dag det fremste bandet innen old school blues med røtter i spesielt 50-tallet. Det er utrolig forfriskende å høre, selv på plateinnspillingen, hvor impulsive og lite innøvd dette bandet slipper seg løs. De har en innebygd auto­pilot, vet hvor den andre er som er så telepatisk at man nesten bare må sperre opp øyne (om du er på konsert med dem) eller ører når du hører dette albumet.
Kim Wilson har vært ned denne veien. Monster Mike og Mike Ledbetter har vært ned denne veien. Bob ­Margolin har vært ned denne veien. Og selvsagt Rick Estrin & The Nightcats med nordmannen Kid Andersen i front. Men å røre så dypt nedi 40/50- og 60-talls grøten som Nick Moss og hans eminente munnspiller Dennis Gruenling gjør her, er det likevel få som har gjort. Dette oser fest med plakater som ikke finns lenger. Old school blues og jump blues der Dennis fete munnspill er all-over-the-place, og som er den kanskje tykkeste og mest improvisasjonsrike stilen i Chicago-bluesen i dag. Og med resten av bandet og Nick Moss i telepatisk samspill er dette en plate og en oppvisning i hvordan det ustrukturerte og gammeldagse blir “the real thing” for sommeren 2023. Og dette er bare nyskrevne later!
Om det er en bluesplate du skal danse til i år, så er det denne. Det er rødt kort om du står stille når denne går over platetallerkenen på gjennomsiktig rød vinyl!