JEFF PITCHELL

JEFF PITCHELL - Playin’ with my friends

JEFF PITCHELL
Playin’ with my friends
Deguello Records

Kompetent nok

Jeff Pitchell har skrevet en låt for John Mayall – i 2009. Den åpner ballet. Så får du «Prisoner Of Love», produsert av Jay (sic) Geils som også bidrar med litt gitar. Tyrone Vaughan er sønnen til Jimmie og nevøen til Stevie Ray, og er med på «Out In The Cold». Duane Betts kommer innom, og det gjør sannelig Rick ­Derringer også – og en mengde andre. 
Det hele er kompetent nok gjort og kompetent produ­sert, og låtene svinger fra tid til annen, men Pitchell ender likevel med å forskreve seg – kraftig. Det stjæles litt her, en gitarsolo der og et brake her. Resultatet er forbausende identitetsløst, spesielt med den gjestelista han skryter på seg. Pitchell får på sett og vis ikke bestemt seg for om det er Jimmie, Stevie Ray eller noen av de som faktisk deltar på plata han helst vil være. 
Men resultatet er greit nok, og det som gjør meg nysgjerrig er hvordan Pitchell kommer til å høres ut den dagen han bestemmer seg for å gjøre noe ingen andre har gjort før – det kan bli riktig bra. Jeg ser at Pitchell har turnert Europa to ganger – det må ha vært i Tyskland.