ALLY VENABLE

ALLY VENABLE  - Real Gone

ALLY VENABLE
Real Gone
Ruf Records

Et av de unge talentene man skal følge med på

Dette er det neste bluesrock-prosjektet styrt av Buddy Guys låtskriver og trommeslager Tom Hambridge. Du husker kanskje at han stod bak Quinn Sullivan, en ung og meget lovende guitar-bluesslinger bak Joe Bonamassa, som har gitt ut fire album siden 2011 med god backing av Tom. Nå gir han den samme backing som låtskriver, trommeslager og produsent for unge Ally Venable. Hun har nå på en måte blitt voksen i en alder av rundt 24.
Ally Venable ga ut tre album med Ally Venable Band i perioden 2015 til 2018. Kvinne­lige bluesgitarister av hennes kaliber er ikke daglig kost, heller ikke i Texas der hun kommer fra. Så stort talent er hun at Guitar World Maga­zine regnet henne inn blant verdens 15 mest lovende «Young Guns».
Etter at hun gikk solo i 2019 og ble en del av RUF Records Blues Caravan med Ina Forsman og Katarina Pejak, har hun nå kommet til sitt tredje rene soloalbum, der Tom Hambridge har skrevet, eller vært med på å skrive, alle låtene. De fleste av dem har han skrevet sammen med Ally. Til hans fortjeneste dukker også legenden Buddy Guy opp på en låt, og hotshot-bluesgitaristen Joe Bona­massa beviser hvorfor han er akkurat det på «Broken and blue». For en gitarsolo!
Mye ved Ally Venable er overbevisende på dette albumet, takket være Tom Hambridge, vil jeg i første rekke tro, men det skal ikke underslås at dette er et av de unge talentene man skal følge med på, og som bringer bluesen videre til en ny generasjon. Låter som «Kick your ass», «Two wrongs», «Justifyin’» og ikke minst «Broken and blue» viser at det bor mye i denne jenta, men som helhet er albumet ikke noe å skrike altfor høyt om, synes jeg. Hun leverer, men ikke alle låtene gjør det.
Hun skal varme opp for Buddy Guy på hans «farewell»-turne i sommer, og hun skal rocke Europa med en ny Blues Caravan-turne også, så sjansen for å se dette talentet er stort. Sjekk ut denne plata hvis du har Spotify, kjøp plata om du har god råd. Det kommer garantert større saker fra denne Texas-bluesgitaristen.