NORDGARDEN

NORDGARDEN  - All We Need

NORDGARDEN
All We Need
GDN Records

En meget vellydende pop-plate

Singer/songwriters som alternerer mellom americana, blues og den moderne type låtskriver innen popmusikk som Ed Sheeran er mangelvare i våre spalter, men det nye albumet til Nordgarden (Terje Nordgarden) fortjener virkelig å trekkes frem som noe av det fineste du finner i platehyllene i dag med norsk pass.
«All We Need» kom i platehyllene rett før nyttår, og åpner med vakker og lavmælt pop-melankoli med sangen «Together». Den har noe vevert over seg á la Grandaddy, som noen kanskje husker for sitt geniale album «The Sopthware Slump». Fra en nydelig pop-ballade går ferden via nydelige «When something’s undone» som har noe av vibbene både fra The Band og Van Morrison. Ambi­sjonene med dette ­albumet var å utforske mer lyd, legge lag på lag med ­synthesizere og gitarer for å lage en større lyd. Og det synes jeg Nordgarden har klart, itt som britiske Manic Street Preachers til tider.
For oss i Bluesnews er det noen låter her som har spesiell interesse. En vanvittig nydelig blå ballade med anstrøk av Coldplay og Ryan Adams med sympatiske «Only you», som tegner sterke følelser. Den americana-fengende «River of dreams» føles som Johnny Cash møter yngre “skoler” som Lloyd Cole. Den Talking Heads-lekne rytmikken og utpregede bluesgitaren i «Your spell ain’t working on me», og ikke minst den glam-sparkende rock’n roll-låten «Riptide» ­vekker gode følelser.
I totalen en meget vellydende pop-plate med mange aspekter av det å være en moderne singer/songwriter i vår tid. Du hører dagens poplyd inspirert av størrelser som Ed Sheeran, men det skal faktisk sies at jeg får mer ut av Nordgarden enn av Ed Sheeran. Han blander inn elementer av mer vintage engelsk pop/rock som Coldplay, Manic Street Preachers og Travis som gir plata mer tyngde, og blandet med elementer av americana fra USA med artister som The Band og frem til mer moderne tider med Wilco og Ryan Adams, er helheten i mindre porsjoner betagende. 
Dette er en plate å ta med seg på hælen, ypperlig til lange bilturer, men heller ikke noe must. Til det er helheten av albumet mer på det jevne. 
Spilt inn i ærverdige Athletic Studio i Halden med samme produsent som har styrt produksjoner med Madrugada og a-ha, er det dog lett å la seg forføre av resultatet. Dersom enkel og ekte følelsesrik pop/rock-låtskriving i retning de ­artistene vi har nevnt er din bag, så ville jeg sjekket ut denne plata!