ANTHONY ”BIG A” SHERROD & THE CORNLICKERS

ANTHONY ”BIG A” SHERROD & THE CORNLICKERS - Right On Time

ANTHONY ”BIG A” SHERROD & THE CORNLICKERS
Right On Time
Nola Blue

Dynamitt og dynamikk side om side

Her er gjengen som spiser rått kjøtt før de skal ut og spille, eller som her, går i studio: ”Big A” Sharrod; Bobby Gentilo, gitar; Tony Ryder, bass; Dale Wise, trommer. Big A er “elever” av Big Jack Johnson og den lokale Clarksdale-legenden Johnnie Billington. Albumet som først ble gitt ut i 2016 er nå gjenutgitt og remastret på selskapet Gentilo. Konseptet er en kveld på Red´s Juke Joint i Clarksdale, dog uten publikum. 
Det er rene rakettoppskytningen da tre raske shuffle­låter innleder ”Right On Time”, før den langsomme ”Cold feeling” tar oss videre opp i bluesens himmel i drøyt 7 minutter med kaskader av knurrende, hylende gitar og følsom sang. Big A bender strengene som en Albert King. En annen topplåt er den 16-takters mollbluesballaden ”Tried and tried”, helt i Big Jacks ånd. Super! ”Someday” er mer av den samme varen. Utgivelsen får meg til å tenke på Son Seals debutsskive. The Cornlickers (fra Pennsylvania, faktisk) er ikke å kimse av heller. Jeg har flere ganger på Red’s fryktet at den solid bygde Dale Wise skulle falle død over trommesettet. De var Big Jacks komp i hans senere år, og når det er festivaler i Clarksdale er de ofte husband på Red’s Juke Joint.
Det som er interessant med Big A er at dynamitt og dynamikk går side om side (uten å overdrive slik Buddy Guy noen ganger gjør). I april 2020 rangerte Jim DeKoster i Living Blues «Right On Time» som en av de beste og mest interessante nyinnspilte albumene på 2010-tallet. Nå er den utgitt igjen med oppdatert lyd, enda bedre! Forhåpentligvis kan Nola Blue få denne svært sympatiske og dedikerte musikeren ut i rampelyset. Ikke bare fordi Big A deltok på Notoddens bluesseminar som 14-åring, men også fordi han i 2017 var tilbake på blues­festivalen deres. 
Right on time begynner å bli high time nå!