TOR EINAR BEKKEN

TOR EINAR BEKKEN  - Lunar Blues

TOR EINAR BEKKEN
Lunar Blues
DrB Records

Bekken på sitt beste

Edvard Grieg skrev om våren, liksom vår egen Dr Bekken eller Tor Einar Bekken som han heter, skriver pianostykker om våren. 
“Lunar Blues” består av tre stykker. “Lux luna“ som strekker seg over mer enn 21 minutter. Samt en kort “Interlude” på tre minutter og så avslutningsvis tittelsporet “Lunar Blues” på litt over 11 minutter.
Det er mer mot folke­musikk og klassisk samtidsmusikk enn blues, dette her. Men universet er ett hele, også i musikken. Og det føles som en reise gjennom vårlig norsk landskap musikalsk. “Lux luna” er som en vilter vårbekk av følelser og klanger og spill. Et stor­slagent musikalsk bilde av bevegelse, av reiselyst og virilitet og av en ny vår som tar oss med nedover fjellsidene. Som all musikk som maler store bilder vet du ikke i starten hvilken karakter du vil sette på ferden, eller om du vil ta reisen igjen og igjen. 
Med en mer tilbakelent start på del 2 med “Inter­lude” kjenner du at bluesen treffer deg med tittelsporet “Lunar Blues”. Her er lyset mer dunkelt, følelsene mer nedstemte, som bluesen gjerne er, og reflekterende.
Til sammen er dette en reise i våryr samtidsmusikk og nydelig reflekterende personlig blues, alt presentert med et pianospill av høy klasse. Det er lett å bli hekta om du tar deg tid til å gå inn på “ditt eget rom” og virkelig la tankene og de musikalske følelsene ta deg med inn i Tor Einar Bekkens univers på “Lunar Blues”. 
Stor musikk servert med en personlighet og virtuosi­tet som er tidløs. Bekken på sitt beste!