LYLE LOVETT

LYLE LOVETT - 12th of June

LYLE LOVETT
12th of June
Verve Records

Stilig

Ikke vet jeg om det er for å feire bytte av selskap, eller som en markering av debuten på Verve, men Lyle Lovett åpner ballet her med en instrumental – «Cookin’ At The Continental», en fresende sprek jump-blues. Før han følger opp med «Pants Is Overrated», etter sigende inspirert av å se tvillingene han ble far til i 2017 tulle rundt i bleiene sine – de er for øvrig født 12. juni og opp­havet til navnet på plata. 
Hvorom allting er – dette er Lovetts første plate på ti år, og det er all mulig grunn til å feire at en av countrymusikkens aller største stemmer er tilbake. Og det selv om du så får tre jazzstandarder på rappen – riktignok smakfullt krydret med ­akkurat riktig dose western-swing, men like fullt. Noen av Lovetts tidlige plater med «His Big Band» får sitt her, og for den som ikke kjenner dem er de vel verdt å sjekke ut. Og be­vares, han gjør så vel «Straighten Up And Fly Right», «Gee Baby Ain’t I Good To You» og «Peel Me A Grape» i kanontolkninger. To av dem er duetter med mangeårig sam­arbeidspartner Francine Reed. Så høres det ut som Lovett husker hvem han er på «Her Loving Man», og derfra og ut slår han seg løs med et knippe låter som med få unntak hører til noe av det beste han har gjort. Han har jo hatt ti år på seg, og her lar han oss få høre at ventingen ikke har vært forgjeves. 
Dette må være noe av det flotteste som er kommet ut av et Nashville (og Austin) studio på veldig lenge. Lovett har alltid vært en velprodusert herre, så også denne gangen, der du skal lete lenge etter bommerter – verken fra han eller bandet. Og Lovett hadde ikke vært Lovett hvis ikke også på en milelang takkeliste Prada, Texas Traditional handmade boots og Hamilton Shirts fikk sitt. Det er ham vel unt – for min del finner jeg ikke et bedre beskrivende ord enn stilig.