KENNY WAYNE SHEPHERD BAND

KENNY WAYNE  SHEPHERD BAND  - Trouble Is …25

KENNY WAYNE SHEPHERD BAND
Trouble Is …25
Provogue Records

Fornyelsen av «Trouble Is» er fenomenal

Jeg traff en purung Kenny Wayne Shepherd i Oslo Spektrum så langt tilbake som i 1996 da han varmet opp for gigantene Eagles på deres og hans første konsert i Norge noensinne. Det var en mager, kjølig «guttunge» som møtte meg, men som noen timer senere leverte et gitarspill som langtfra var magert eller kjølig. Og som fortalte hvorfor musikkpressen verden over hadde lansert trioen Kenny Wayne Shepherd, Jonny Lang og Susan Tedeschi som revitaliseringen av bluesen i rockens navn. Fremtidens Eric ­Clapton-skolerte artister!
Dette debutalbumet ­«Trouble Is» kom ut året etter – i 1997 – og overbeviste totalt, i likhet med debuten til Jonny Lang og Susan Tedeschi året før. Det var en spennende tid for bluesgitarens renomme på slutten av 90-tallet, etter å ha kjempet oss gjennom synth-musikkens tiår.
Kenny Wayne Shepherd har med denne utgivelsen av låtene fra debutalbumet, med tittelen «Trouble Is…25», spilt inn albumet på nytt med den pondus og kunnskap han og bandet hans har i dag. Den gangen i 1997 var det nok mange som fortalte Kenny Wayne Shepherd hva han skulle gjøre. Ingen forteller gitarguden, som også er med i The Rides sammen med Stephen Stills - en annen legende som har lært den samme skolen, hva han skal gjøre i dag.
Fornyelsen av «Trouble Is» er fenomenal. Der det skal være mer luft er det mer luft, der skal være mer pondus er det mer pondus. Elek­trisk bluesrock på sitt aller beste. Og det medfølger en DVD i CD-utgaven med fullt konsertopptak av albumet fra The Strand Theatre. Men vi går for vinyl, gjør vi ikke? Enjoy!