Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen

Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen - Soul ‘N’ Roll Jubilee

Jo’ Buddy & Down Home King III feat. Nieminen
Soul ‘N’ Roll Jubilee
Ram-Bam Records

Et godt og allsidig album

Den finske sangeren, gitaristen og låtskriveren Jo’ Buddy (egentlig Jussi Raulama) har etter hvert blitt 55 år gammel, har drevet med musikk i drøyt 30 år. Han er i sannhet en ekte veteran, og markerer jubileet sitt med utgivelsen av ‘Soul ‘N’ Roll Jubilee’. Jeg har telt meg frem til at albumet blir hans syvende solo-album, men vet at han har også mange flere utgivelser på samvittigheten. 
Jussi og kompanjong Down Home King III (trommer/perk.) får drahjelp av Sami ‘Cantor’ Nieminen og Hammond B3’en hans, og de viser seg i topp­form allerede i åpningssporet ‘Preachin’ High’, et kutt der Nieminen virkelig får plass til å briljere. Deretter dukker de opp som perler på en snor, de totalt 11 låtene (alle originalskrevne), over en bred og blå palett. Låt­ene, som er skrevet og spilt inn over en såpass lang tidsperiode som fire år (2017-2021), dekker stilarter som swing, soul, gospel, blues, rock & roll og til og med gumbo og latinske rytmer. Og jeg tror tilogmed vi serveres en liten smule jazz og i låta ‘Driftin’ At Midnight’. 
Jo’ Buddy beviser igjen at han kan levere et knakende godt og allsidig album, og til overmål et som oser av fest hele veien. ­Anmelderen har store problemer med å sitte stille i stolen, såpass svinger det. Rett og slett; Godt levert, Jussi!