ZZ TOP

ZZ TOP - Raw

ZZ TOP
Raw
Tower Top Tours

Det beste fra ZZ Top på mange år

Dette er en trio som egentlig ikke trenger noen lang introduksjon, men for å oppsummere litt så ble ZZ Top dannet i 1969 etter at Billy Gibbons tidligere band Moving Sidewalks ble oppløst. Deres First Album kom i 1971 og ble fulgt av album som Tres Hombres og Fandango, samt singler som Tush og La Grange som sikret bandet en solid posisjon både i USA og resten av verden. Etter en pause kom de tilbake i 1979 med lengre skjegg og solbriller og en noe mer kommersiell musikkretning. Album som Eliminator og Afterburner kom med flere synthesizere (og trommemaskiner, huff!), men også flere hits som Legs, Sharp Dressed Man og Gimme All Your Loving. Godt hjulpet av videoer på MTV. På nittitallet kom album som Recycler, Antenna og Rhytmeen, uten at disse ble like stor suksess, men de har hele tiden vært et populært live-band. Siste utgivelse med nye låter var La Futura i 2012, som var mer “back to basics”. 
Alle har vel fått med seg at bandets bassist, Dusty Hill, gikk bort i 2021, men før det spilte de inn en dokumentar, RAW – That little ol’ band from Texas. Dette er soundtracket til dokumentaren, spilt inn på det historiske Texas spillestedet Gruene Hall. Her er det ingen synthesizere eller trommemaskiner. Billy Gibbons uttaler selv: «En tilfredsstillende tilbakevending til røttene våre». Tittelen RAW er gitt ut til minne om Dusty Hill og viser også til den pågående jubileumsturneen under navnet RAW WHISKY TOUR. En skal ikke se bort ifra at det har noe med det å gjøre at de også har lansert en egen whisky som heter Tres Hombres. 
Når det er sagt så er dette det mest tilfredstillende jeg har hørt fra ZZ Top på mange år. Lyden er topp og du får følelsen av at du får være med bandet i øvingslokalet. Det begynner rolig med litt småprat og rolig intro til Brown Sugar før de kommer seg opp på hestene og drar i gang. Videre følger kjente låter som Just Got Paid og Heard It On The X, før vi får hele gullrekka med La Grange, Tush, Legs og Gimme All Your Lovin’. Foran og bak der får vi Blue Jean Blues, Certified Blues, Tube Snake Boogie og Thunderbird. They’re Bad, They’re Nationwide!