Mighty Mike Schermer

Mighty Mike Schermer - Just Gettin’ Good

Mighty Mike Schermer
Just Gettin’ Good
Little Village

52 minutter med pur glede

Det kommer ofte kvalitet fra Kid Andersens Greaseland Studios i San Jose, California, har vi etter hvert forstått. Og denne siste signert Mighty Mike Schermer er i sannhet intet unntak. Mike og Kid står sammen om produksjonen, og bak seg har de et knippe mer enn habile vestkyst-musikanter. Vi finner bassist Steve Ehrmann, som har spilt med f.eks. Roy Rogers og John Lee Hooker, vi finner Tony Stead, som har traktert keyboards for folk som både Tommy Castro og Sly & The Family Stone. Også på keyboards finner vi Austin DeLone (Elvis Costello, Nick Lowe), men Kids bandkamerat fra Rick Estrin & The Nightcats, D’Mar, bidrar med trommer. Jada, både John Nemeth og Terry Hanck er her også. Har vi alle da, tro?
Mighty Mike Schermer ble for alvor kjent da han ble nominert i kategorien ‘Contemporary Blues’ under Blues Blast Awards i 2019 for sitt album ‘Bad Tattoo’ (også spilt inn i Greaseland Studio, San Jose). Vi skal vel heller ikke glemme at Mike i sin karriere har traktert gitaren i bandene til folk som Bonnie Raitt, Elvin Bishop og ikke minst Marcia Ball. - Den beste gitaristen du aldri har hørt om, sa Tommy Castro; “Mighty Mike Schermer is probably the best blues guitarist, singer and songwriter you’ve never heard of…and probably not for long!” 
Nå som Schermer gir ut sin åttende solo-skive (tror jeg det er), så er det altså en godt etablert og rutinert gammel ringrev som har funnet veien tilbake til Kids studio, og det er vel egentlig på høy tid at hvermansen får øyne og ører opp for ham. For egen del må det innrømmes at jeg simpelthen blir i godt humør av å lytte til ‘Just Gettin’ Good’. Vi bys en herlig utsøkt samrøre av god musikk – kall det soul, blues, rock ‘n’ roll, eller americana. I løpet av skivas 12 låter – og 52 minutter med pur glede, som det står på coveret – er man innom det aller fleste stilarter, men servert som her, med et tydelig glimt i øyet, blir det bare utsøkt – denne gjengen behersker tydeligvis det meste. Og det er akkurat det vi får!