The Georgia Thunderbolts

The Georgia Thunderbolts - Can We Get  Witness

The Georgia Thunderbolts
Can We Get Witness
Mascot Records

Et nytt sørstatsband som vil gjøre seg bemerket

The Georgia Thunderbolt er et rockeband fra Georgia, noe som i utgangspunktet sier noe om røttene. Her kan du begynne å krysse av for Allman Brothers. De gjør en cover av Midnight Rider, men de gjør den tyngre enn originalen. Det svever også navn som Blackberry Smoke, Lynyrd Skynyrd og Black Stone Cherry i lufta. Hank Williams og Merle Haggard nevnes som inspirasjonskilder, men det er nok noe vanskeligere å spore. Da er det lettere å spore et annet forbilde de nevner, Ozzy Osbourne og hans gitarist Zakk Wyldes Black Label Society. 
Første låta heter Take It Slow, men de tar det ikke rolig her. Vi snakker bredbeint rock med en rullende bass i bunn. Lend A Hand er enda tyngre, men vokal og harmonier løfter den opp fra dypet. Bandet er nok mer riffbasert enn diverse forbilder, men soloene sitter der de skal. Vokalen er som sagt godt ivaretatt og de leverer en solid cover av Frankie Millers Be Good To Yourself, som tangerer originalen. So You Wanna Change The World kan muligens beskrives som "heavy country"? Tvilsomt om det blir en egen kategori på Country Awards, men country har jo blitt til mye rart etter hvert. Looking For An Old Friend har i hvert fall lettere fingerpicking og beveger seg musikalsk ut på landet, mens Spirit Of A Working Man er tung og dvelende. 
Bandet ser ut som styret i en motorsykkelklubb, men plata viser etter et par gjennomspillinger at de har drevet med andre ting enn å skru sykler! Helt klart et nytt sørstatsband som vil gjøre seg bemerket.