BERNIE MARSDEN

BERNIE MARSDEN - Kings

BERNIE MARSDEN
Kings
Conquest

En helt grei utgivelse

Benie Marsden vil for alltid være kjent som han som var med i Whitesnake og skrev monsterhiten Here I Go Again. Det er imidlertid nesten 40 år siden han forlot det bandet og har hatt en brukbar solokarriere siden. Han har spilt med mange store navn, komponert musikk for film og TV og har hatt en viss suksess som forfatter. Han er også å høre på Joe Bonammassa Royal Tea album. 
Etter en ide av Billy Gibbons er albumet Kings det første i en serie hvor han vil vise hvilke artister og låter han har vært inspirert av opp igjennom årene. Dette er Marsdens første soloalbum siden 2014 og har fått tittelen Kings, da det det hovedsak består av låter fra Albert, BB og Freddie King, samt et par egne låter inspirert av de samme. Serien har han kalt "Inspirations ­Series" og den neste utgivelsen vil hete CHESS, en hyllest til utgivelser fra Chicago-selskapet. 
Han har valgt seg kjente låter som I'll Play The Blues For You, Key To The Highway, Woman Across The River, Help The Poor, Help Me Through The Day og You Got To Love Her With A Feeling. Spillingen er det selvfølgelig lite å utsette på, men vokalen blekner bokstavelig talt i forhold til originalene. Best fungerer det i en kjappere låt som Don't You Lie To Me. For øvrig klarer han i liten grad å formidle de store følelsene. Marsden har også lagt til et par egenkomponerte instrumentaler "inspirert" av de nevnte herrer. Runaway skiller seg ut, selv om det er en dårlig skult variasjon over Hideaway, men har friskt gitarspill og låter inspirert. En helt grei utgivelse, men ingen låter tangerer originalene.