MIKE ANDERSEN

MIKE ANDERSEN - Raise Your Hand

MIKE ANDERSEN
Raise Your Hand
Custom Records

Det er en glede å flyte gjennom dette albumet

Sist jeg hørte på denne danske elegante og perfeksjonerte danske r&b-, soul- og blues-artisten var på hans 2019-album «One Million Miles» der han forlot det perfeksjonerte og slepne soul-landskapet og beveget seg inn på minimalistisk blues nedstrippet både innen produksjon, fremførelse og lydvolum. Less is more kan ikke gjentas for ofte, og resultatet var en modig og annerledes bluesplate fra danske Mike Andersen. Blues skåret helt inn til beinet. Du kunne kjenne pusten fra Mike og bluesopp­rinnelsen på dette albumet. 
Han tar med seg noe av det minimalistiske til dette nye albumet som mer er den moderne soulsangeren, og en stadig mer gryende singer/songwriter-konge. Den lavmælte blues-forkynneren er i god behold også slik vi kjenner han fra nevnte album i 2019. Fremførelsen og attityden her er virkelig outstanding. Som vokalist blant de beste den blå verdenen har å tilby i dag. Anywhere in the world! Bare hør den lekne følelsen i «I can dance». En lett jabbete smekker sak et sted mellom Rick Estrin og rockeren David Lee Roth. Man kan ikke unngå smilet rundt kjaken. 
Eller hva skal man si til den langt mer såre og nedpå-følelsen i balladen «If I fall again». Så gripende at man lett kan si at vi har en ny favoritt til de små mørke timene her, og en låt som kan bety noe spesielt for mange. Livet er skjørt og denne låta er en påminnelse sunget med en melankoli helt opp mot vår egen mester Paal Flaata. Nydelig og uunnværlig låt, dette!
«Next time you call» er en annen fin ballade, litt Chris Isaak i formen, særlig det 50-talls ranglete gitarsoundet. Og «Midnight coffee» er amerikansk singer/song­writer-tradisjon fra Guy Clarks til Chip Taylors og John Prines verden. Musikk blir ikke mer ekte, som en kortfilm i musikkformatet. Vaudeville-tradisjonen Mike har med seg på «Raise your hand» viser at han har utvidet repertoaret betydelig siden starten på karrieren. Det krever baller og mye kunnskap å begi seg inn på dette feltet med overbevisning som han gjør her. Og spennende også hvordan han mikser Van Morrison og jukejoint-bluesen fra de mer primale blueskvarter i North Mississippi med «Because of you». Det er en glede å flyte gjennom dette albumet sammen med en minimalistisk og ekte dansk bluessjel som Mike Andersen. 
Mike Andersen taler til sjelen din, til de stille og sene timene dine, med dette albumet prydet med en blå malingdryppende hånd på coveret. En personlig plate­opplevelse som mange vil elske, det vet jeg. Nissen er rød, Mike Andersen er blå, jeg vet hvem jeg satser pengene på denne julen. Vinyl­utgaven av dette albumet må bare skaffes!