RAPHAEL WRESSNIG & IGOR PRADO

RAPHAEL WRESSNIG & IGOR PRADO  - Groove & Good Times

RAPHAEL WRESSNIG & IGOR PRADO
Groove & Good Times
Pepper Cake / ZYX Music

Nyt instru­mental musikk for alt det er verdt!

For alle fans av funk, soul og Hammond-orgelets store dyna­mikk i hendene på en sjelfull artist som setter instrumental musikk på kartet som et nåtidens svar på Booker T & The MG's eller The Meters, her er Raphael Wressnig fra Østerrike i fri flyt – sammen med en glimrende gitarist fra Brasil. 
Gode vibber danser ut av høyttalerne og gir en fin ettervarme på sensommeren i samspillet mellom trommene, gitaren, og et Hammond-orgelspill som har mye av den perkusjonsdrevne vibben fra funk og jazz og heftig Booker T-soul. Slik du har kunnet glede deg over norske musikere som Palle Wagnberg både med The Real Thing og i sitt eget Organ Unit. Palle var også med i J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters bare for å nevne det. 
Raphael Wressnig er akkurat så greasy og dynamisk bak orgelet som Sonny Landreth er bak sin gitar, og det skal noe til å komme dit han åpenbarer seg på dette nye albumet sammen med gitaristen Igor Prado og trommeslageren Yuri Prado. Albumet heter bare «Groove & Good Times» og slik er albumet. Ustoppelig moro i min bok, og et sikkert stikk for å beholde sensommer-vibben utover høsten når man nå trekker innomhus. 
Raphael ble kåret til «Best organ player» av bransje-bladet Down Beat Magazine både i 2013 og 2015, og dette albumet bevitner at han så visst ikke har gått ut på dato siden den gang. Til og med når de prøver å bryte opp albumet med et par vokale spor så sitter vibbene man føler her i magen. 
Den Sao Paolo-baserte brasilianske bluesgitaristen Igor Prado har også mye å tilføre til disse innspillingene sammen med sin trommeslager Yuri Prado. Mer enn 15 år som leder for sitt bluesband Igor Prado Band, der de på sitt nyeste album fikk selskap av Delta Groove Allstars frontet av Kim Wilson og Monster Mike Welch, forteller sitt. Når man også blir nominert til en Blues Music Award i USA, er det åpenbart at bluesgitarist Igor Prado har fått et stort navn allerede. 
Dette er ikke første gang Raphael Wressnig og Igor Prado gir ut plate sammen. Det skjedde også for fem år siden med «The Soul Connection». Og dette blir ikke siste gangen, heller. Dette er musikk du kan helle over deg når du er lei av alt annet og trenger å danse i stua til en ustoppelig groove i funk, soul, blues og jazzvibber. Et Hammond-orgel, en elektrisk gitar og jabbende trommer som alle følger hverandre i en stim av rytmer og riff og lekende musikk – er det ikke det vi alle trenger av og til? Enkel musikk – genial musikk – med masse vibber, rytme og sjel. Nyt instru­mental musikk for alt det er verdt med disse karene!