SOUTHERN AVENUE

SOUTHERN AVENUE - Be The Love You Want

SOUTHERN AVENUE
Be The Love You Want
BMG

Et discoparty og et vekkelsesmøte

Den israelske bluesgitaristen Ory Naftaly kom til Memphis i 2013 for å delta i International Blues Challenge og likte seg så godt at han flyttet dit. Snart ledet han et band som han dannet med de unge gospelskolerte Jackson-søstrene Tierinii (vokal) og Tikyra (trommer og bakgrunnsvokal). Med Jerry Powell på keyboards og Daniel McKee på bass var Southern Avenue fulltallig. I 2017 utga det gjenoppståtte Stax Records deres debut-LP. Ni av de ti låtene var originalmateriale, eneste coverversjon var den George Jackson-skrevne Ann Peebles-klassikeren «Slipped, Tripped And Fell In Love». 
Luther Dickinson fra The North Mississippi All Stars som helt fra starten har vært blant deres største fans var gjestegitarist på den første LPen. Nå på bandets tredje LP er Cody Dickinsons, Luthers trommeslagerbror fra NMAS, kreditert på to av låtene. Bandet har også fått ny bassist, Evan Sarver.
Denne anmelder har ikke hørt Southern Avenues album nr. 2, men i forhold til debuten har Be The Love You Want modnet og blitt enda tightere. Live på Notodden i 2018 slo det meg at de var langt sterkere enn studioversjonen. Dette nye albumet slår fra første til siste spor, og hvor mye det skyldes produsent Steve Berlin, skal jeg ikke uttale meg om. Det er en ekstra saksofonist og trompeter på et par spor, Berlin bidrar med piano her og der og litt strings, men soundet er live. Tekstene med majoriteten signert Ory Naftali og Tierinii Jackson, gjenspeiler mye av den afro-amerikanske erfaringen i tider som disse, på en måte som får fram bandets soulrøtter i gospel.
Musikken har helt tydelige inspirasjoner i borgerrettig­hetsepokens soulmusikk med appeller til samhold og tro på egne krefter, slik Curtis Mayfield gjorde det med «Keep On Pushing». En av de mest funky nummerne her heter karakteristisk nok «Push Now». Det er revival-­musikk der fuzztone-energien i gitaren til Naftaly egger Jackson-søstrenes fabelaktige stemmebruk. Plata er vekselvis et discoparty og et vekkelsesmøte der vi nikker gjenkjennende til Sly And the Family Stone, Pointer Sisters og Rufus med Chaka Khan. Sikkert også Beyoncé. For det låter ikke retro, det låter 2021.
Albumet slippes 8. oktober