Mary Stokes Band

Mary Stokes Band - Comin' Home

Mary Stokes Band
Comin' Home
Egen utg.

Solid håndverk

Solid håndverk fra irske Mary Stokes Band her, på ei plate der den unge gitaristen Sarah Michelle har en framtredende rolle i gruppa, sammen med munnspiller og låtskriver Brian Palm og vokalist Stokes sjøl. På to låter medvirker vokalisten Shobsy O'Brien fra bandet State Lights i duett med Mary Stokes.
Plata inneholder et variert repertoar, fra originallåter av Stokes/Palm og covere av Willie Dixon, Bo Diddley, Billie Holiday, Bessie Smith, til Van Morrison, for å nevne noen. Bandet er svært så oppegående hele vegen, med fjellstøtt spill av bassist Chris Byrne og trommis Robbie Barrett, mens pianist Dermot Stokes dukker opp fra tid til annen med stilriktig pianospill. 
Personlig synes jeg plata er best på uptempo-låter som "Mola di Bari", "The Story of Bo Diddley" og tittellåta, der Sarah Michelle kan brenne av harde gitarsoloer mens bandet pumper på i bakgrunnen. Noen av de roligere låtene, som f.eks Billie Holiday's "Fine and Mellow" er gjort av så mange andre i mer interessante ver­sjoner, og ingen har egentlig noe å tilføre Holiday's egen mesterlige innspilling, som feier gulvet med det meste. Versjonen av Van Morrison's "Roll With The Punches" er derimot lavmælt på den rette måten; uten trommer, og med fokus på vokalen.
Irland har fostret mange interessante bluesartister, og Mary Stokes Band føyer seg inn i rekka. Bandmedlemmene har i løpet av de siste to tiårene spilt med en imponerende forsamling internasjonale bluespersonligheter; fra Taj Mahal til Rory Gallagher. Jeg er helt overbevist om at disse folka kan sparke kraftig fra på klubb- og festivalscener, og kunne tenkt meg å se dem i en løs live-setting.