MAJA & KLAUS

MAJA & KLAUS - Chasing Dreams On The Go

MAJA & KLAUS
Chasing Dreams On The Go
Egen utg.

Fin ekte blues

Interessant utgivelse fra bluesmiljøet i Danmark. Maja & Klaus kan for mange fungere som en pre-campfire intim blueskonsert. Et vorspiel eller nachspiel i bluesens tegn med en veldig nærhet og livefølelse fra artistene.
Klaus B Jensen har i mange år vært en fremtredende bluesartist fra øya Fyn i Danmark, og han har opptrådt under mange forskjellige navn og konstellasjoner. Blant annet har han spilt inn en CD sammen med munnspilleren Poul Ewald tidligere. Og i front for bandet Mad Dog Baba & The Tonebones som ga ut albumet Bullfrog Jump for 10 år siden. 
Maja & Klaus, der frontmann Klaus B Jensen synger og spiller enkel akustisk gitar sammen med jazz- og blues-sangerinnen Maja Kvist, er en fin opplevelse. Først og fremst er det Klaus B Jensens enkle og jordnære akustiske gitarplukking og sang som treffer tungt her, mens Maja har en tendens til å overspille og dermed ikke treffe med samme overbe­visende kraft av å være det hun synger, selv om hun oser av erfaring og kraft. Det kommer kun frem på de numrene hun synger alene, som klassikerne «Sister» og «Nobody knows you when you’re down’n out». Mye av det de gjør sammen er det en veldig fin old-school og akustisk nær og intim følelse på, ikke ulikt noe av det du har hørt med norske Jolly Jumper & Big Moe, Hans Theessink, eller damelaget Saffire – The Uppity Blues Women – fra Washington DC. Og Klaus B Jensen har også her skrevet mye av materialet. 
Det er fin blues, ekte blues, å finne her fra Danmark og øya Fyn. Pass på om du har fått koronapasset ditt i orden, for Maja & Klaus skal spille på Køge Blues Festival på min bursdag, 2 oktober i år.