BABA & THE TONEBONES

BABA & THE TONEBONES - Throw Them Bones

BABA & THE TONEBONES
Throw Them Bones
Egen utg.

Dynket med gateoriginal blues

En meget interessant utgivelser fra bluesmiljøet i Danmark. Baba & The Tonebones er dynket med gateoriginal blues og nerve fra New Orleans og er verdt å sjekke ut. 
Klaus B Jensen har i mange år vært en fremtredende bluesartist fra øya Fyn i Danmark, og han har opptrådt under mange forskjellige navn og konstellasjoner. Blant annet har han spilt inn en CD sammen med munnspilleren Poul Ewald tidligere. Og i front for bandet Mad Dog Baba & The Tonebones som ga ut albumet Bullfrog Jump for 10 år siden. 
Med Klaus B Jensen på gitar og sang (han har skrevet alle sangene også), Heine Hansen på tangenter, Søren Lund på bass og Lars Kierkegaard på orgel, samt en del gjesteartister, er Baba & The Tonebones et imponerende møte med dansk blues for meg. Flere av låtene har et visst slekt­skap til en møkkete Tom Waits, eller kanskje enda mer hans svirebror Chuck E. Weiss (han Rickie Lee Jones sang om i en av hennes mest kjente hits). Bare hør låter som åpningssporet «Billy’s blues» og «You must be crazy».
Rent lyrisk formidles tekstene med en viss følelse av en satirisk Randy Newman, men en Newman-utgave som er mindre skolert og mer bluesy i New Orleans-skolen. Tilstedeværelsen av Dr Johns New Orleans-blues og R&B/ jazz-arv er også tydelig til­stede på flere av låtene, som «Little poor chicken» og «Life is just a game». Herlig musikk som føles full av umiddelbar og ekte blues, hjertefølt på samme måte som Monster Mike Welch og Mike Ledbetter traff en sjelden nerve sammen for noen få år siden. 
Storband, swing og R&B-nerven sniker seg inn på «Going home», og på «Step out in the sun» kan du forestille deg Junior Wells på scenen sammen med Steely Dan. Høres vel ikke helt feil ut en sommerkveld? Baba & The Tonebones (som ikke skal forveksles med tidligere utgaver av bandet, dette skal være en helt annen besetning) er virkelig en knall bluesopplevelse, en ekte sådan, fra Fyn. Anbefales!