CHICK WILLIS

CHICK WILLIS - Things That I Used To Do

CHICK WILLIS
Things That I Used To Do
Big Bear Records

Strålende musikkhistorie

Noen ganger har man skyhøye forventninger når man setter et nytt album i spilleren, andre ganger vet man ikke helt. Med denne ‘gjenglemte’ innspillingen fra Chick Willis fra mere enn 20 år siden, må jeg innrømme at jeg ikke ventet meg ‘all-verdens’. Utgivelsen er kun digital, så musikken kom meg i hende på en ‘hjemmebrent CD’, infoen beløp seg til noen sammenheftede kopilapper - nei, jeg hadde så absolutt ikke særlig høye forventninger.
Men akk!, så feil man kan ta! Og takk og pris for at man fremdeles får sånne opplevelser. ‘Things That I Used To Do’ er jo strålende musikk-historie, innspilt i løpet av to intense og svette dager, sies det, i Chipping Norton Studios. (Chipping Norton ligger like syd for Birmingham, der bandet akkurat hadde gjort unna to konserter). Tidspunktet er august 1997, Willis er her 62 år gammel.
Skiva starter vel egentlig litt som jeg fryktet; en litt overtent Willis og jeg legger til; en litt overtent Willis med en smule frenetisk gitar. Men han tar seg nydelig inn igjen - ikke minst takket være et kobbel av førsteklasses britiske musikere. Tony Ashton på orgel og piano er alene verdt hele prisen på utgivelsen, der han briljerer seg gjennom 13 fantastiske låter. Ashton er simplethen suveren her! Roger Inniss på bass og Sticky Wicket på trommer er jo også en hel musikk-historie hver. Skulle en ha gått i gjennom disse tre medmusikantene til Willis’ tidligere meritter, kunne vi lett ha fylt noen ekstra sider i Bluesnews. Det er nesten som om tryggheten til det britiske ensemblet fyller Willis også med trygghet, og man kan nesten høre han modnes bare i løpet av innspillingen. Fantasifullt? Jada, mulig det, men noen ganger lager man scenarioer inne i eget hode når man hører god musikk. Og dette er rett-og-slett god musikk!
‘Things That I Used To Do’ består altså av 13 låter, hvorav 11 er sjølskrevne Chick Willis-låter, og to er covere. Dette er Guitar Slim’s (Eddie Jones) ‘Things That I Used To Do’ og Lavette White’s ‘Voodoo Woman’.
Den Georgia-fødte Robert Lee ‘Chick’ Willis (1935-2013), var opprinnelig ansatt som sjåfør for sin betydelig bedre kjente fetter, Chuck Willis. Da fetter Chuck døde fikk han sjansen på egenhånd, og er vel mest kjent for hit’en ‘Stoop Down Baby’. En periode var han også innom bandet til Elmore James.  
Vet ikke, jeg, hvordan du har det med slike digitale utgivelser, men skal du du prøve det en gang, så kan dette være tidspunktet.