FRIED OKRA BAND

FRIED OKRA BAND - Doing It Right

FRIED OKRA BAND
Doing It Right
Gateway Music

Hver eneste låt en liten juvel

‘Doing It Right’ heter danske Fried Okra Bands sjette utgivelse. Og det er akkurat det de gjør; gjør det rette, altså. Nå er det bare slik, at i denne anmelders øyne (og ører) skal det svært mye til at ikke det blir akkurat sånn. Jeg tror ikke denne gjengen kan gjøre noe feil, jeg, om så de prøvde. 
Riktignok har musikken til Morten Lunn og Thomas Crawfurd (hhv. gitar/vokal og trommer) endret karakter over årene. Fra den klart Mississippi Hill-inspirerte bluesen til mere opprocka americana. Det er bare det at nerven, elektrisiteten og intensiteten stadig er den samme. Den energien som nærmest drar deg inn i lydbildet deres, og nekter å gi slipp før du setter skiva på ’repeat’. De har så absolutt funnet noe særegent hypnotisk, Fried Okra Band, noe som hever bandet over det aller meste vi hører for tida.
Morten Lunn har skrevet brorparten av stoffet her, hvorav en låt i samarbeid med Trainman Blues’ Laust ‘Krudtmejer’ Nielsen (‘I Don’t Wanna Go’), mens ‘Deep Water’ og ‘As Long As I Remember’ er signert trommis Thomas Crawfurd. I mine ører er hver eneste låt på albumet en liten juvel - denne anmelder klarer ikke å sitte stille på stolen når dette skrives, og det selv om skiva har fått en ganske så anselig mengde gjennomspillinger! Musikalske krumspring møter vi rundt hver eneste sving; Morten Lunns diddley bow, f.eks., eller fela til bassist Anders Wallin på ‘Tupelo Bound’, gjestegitarist Rune Højmark bidrar med lap steel på ‘Deep Water’, mens en annen gjest; Emil Balsgaard fyller inn med utsøkt orgel på et par låter. Blant dem den flotte ‘Copenhegen Fast Track’. 
13 år har Fried Okra Band holdt det gående nå, og som man forstår så er det sannelig ikke mye å trekke for her på denne utgivelsen. Vi satser på at Morten og gutta fortsetter å hypnotisere oss i mange år fremover, og sender simpelthen en masse gratulasjoner sydover.