KENN LENDING BLUES BAND

KENN LENDING BLUES BAND - It’s Been a Long Time

KENN LENDING BLUES BAND
It’s Been a Long Time
Olufsen Records

Et ordentlig trivelig gjenhør

‘It’s been a long time’, slår danske Kenn Lending fast i tittelen på sin nye utgivelse. Og det har det da sannelig også vært, på så mange måter; Nå i 2020 er det faktisk 40-årsjubileum for dette bandet. Og med det er de det lengstlevende bluesbandet i hele Skandinavia. Verdt en ­applaus bare det, tenker jeg. 
Kenn Lending var den første danske bluesartisten jeg ble klar over. På en ferie i Danmark på 80-tallet kom jeg over et par av hans utgivelser, og siden har jeg hatt ham i ‘øyekroken’ hele tida. Nå føler jeg det har også gått et helt stykke tid siden sist vi hørte noe fra Lending & Co, jeg tror faktisk vi må helt tilbake til 2011 for å finne siste studio-utgivelse (Flying High, het den vel…). I mellomtida slapp Kenn også en ‘live-innspilling’ i 2017.
‘It’s Been a Long Time’ er igjen en ‘live-utgivelse. Denne er innspilt i ærverdige Pilegården - Kulturhuset i Brønshøj, du vet - i slutten av januar 2020. Altså sånn like før et ikke ukjent virus lammet det meste av musikklivet vårt. Kenn Lending samlet det opprinnelige bandet fra ‘80- og ’90-tallet, så også musikerne her er smått legendariske; Frank Larsen bak trommene, Svenni Svafnisson på bass og Henning Verner på diverse keyboards. De er alle strålende musikanter, og de gis rikelig med plass til å briljere på sine respektive instrumenter. Man føler nesten man er på konsert, og man får faktisk nesten lyst til å applaudere de mange solo-utflukter i løpet av innspillingen. 
Selv om Lending aldri har vært verdens beste vokalist, så er dette et ordentlig trivelig gjenhør med dansk blues ‘Grand Old Man’. Nå venter vi bare på neste studio-innspilling, Hr. Lending!