OLE FRIMER BAND

OLE FRIMER BAND  - Live In Eppingen

OLE FRIMER BAND
Live In Eppingen
Katti Records

Et band helt utenom det vanlige i Europeisk blues

Elegante Ole Frimer, dansk bluesgitarist og artist som drar inn elementer av skandinaviske blå farger, jazz, fusion, østens musikk og melankoli i særklasse når han opptrer live med sitt kritikerroste band. En gitarist som vår egen Terje Rypdal på 70-tallet hadde evnene til å dra deg til uventede steder, til å finne et uttrykk som hadde en litt egen blåfarge som ikke er kopi eller avskrift av andre.
På dette livealbumet, spilt inn på jazzfestivalen i Eppingen i Tyskland 19. oktober 2019, bare måneder før Covid 19-­helvete brøt løs, er tungt farget av Ole Frimer Bands jazzrepertoar. Fra åpningen med den glimrende instrumentale og jazzrock/fusion-inspirerte «The clearing» til den blå roen senker seg over melan­kolien i «Sheltered roads». En typisk blues med den skandinaviske/danske melankolien som gjør Ole Frimer Band så glimrende at man glemmer tid og sted i en atmosfære som bare drar deg av gårde i 5-6 minutter om gangen.
Gitaristen, låtskriveren og bluessangeren fra Århus i vårt alles herlige Jylland har sitt eget sound, sin egen avanserte «flesh to string» teknikk, og be­veger seg lekende lett mellom et melankolsk singer/ songwriter-publikum, et jazzpublikum og et bluespublikum som fortsatt synes 60-tallet er mer interessant for bluesen enn 70-tallet. Bare hør Chicago­-bluesfølelsen i instrumentale «Why are you stayin’”.
På dette konsertalbumet har han dessuten hentet inn et par skikkelig digge coverlåter. Eric Clapton og Robert Crays «Old love» (fra albumet “Journeyman” fra 1989) og Jeff Becks “Brush with the blues” (fra albumet “Who Else” fra 1999). Sist­nevnte en skikkelig avansert lett jazzfarget rock-instrumental gitarlåt. Og Ole Frimer har det som skal til for å virkelig yte Jeff Beck rettferdighet. Og kanskje mer til. Dette er et av mange bevis på dette flotte live-­albumet. Danmark har en bluesgitarist, en bluesartist og et band helt utenom det vanlige i Europa innen blues. Blues fra Jyllands store havneby.