ELVIN BISHOP & CHARLIE MUSSELWHITE

ELVIN BISHOP & CHARLIE MUSSELWHITE - 100 Years of Blues

ELVIN BISHOP & CHARLIE MUSSELWHITE
100 Years of Blues
Alligator Records

En sikker vinner på mangt et bluesparty

Det kan vel ikke bli noe annet enn traust når de to gamle ringrevene Elvin Bishop og Charlie Musselwhite slår seg i sammen for å spille inn en felles skive? De to herrer, som har bånd som går helt tilbake til Chicagos South Side på tidlig 60-tall, og som traff på hverandre igjen da de spilte inn originalen av låta ‘100 Years of Blues’ til Bishops 2017-utgivelse ‘Elvin Bishop’s Big Fun Trio’. 
Gamle og trauste, ja vel, men med et solid knippe sjølskrevne låter, et par-tre klassikere, et band helt der oppe i eliteserien – ‘100 Years of Blues’ kan jo ikke annet enn å bli en vinner. Og det gjør den da ikke heller. Det er utrolig trivelig å høre gamlingene – de som til sammen har godt over 100 år i bluesens tjeneste – kose seg som de tydeligvis gjør her. 
Nå skal man jo straks innrømme at ingen av de to hovedfigurene er noe særlig til vokalister. Men aldri har vel akkurat det betydd mindre. De ‘syngesnakker’ begge med stor dose tilbakelent og varm sjarm, og approach’en deres passer som hånd i hanske til det tette og gode bandet. Herrene Musselwhite og Bishop kunne jo ha samlet seg et gedigent stjernelag til å ta seg av backingen - det hadde plateselskapet helt sikkert unnet dem. Tvert imot så består bandet av, i tillegg til Bishop på gitar og vokal og Musselwhite på munnspill og vokal, kun Bob Welsh på bass og piano og Kid Andersen på ståbass (på fire kutt). Og flere trengte de neimen ikke for å gjøre en av årets bedre utgivelser. Kid har stått for produksjonen, men er antagelig godt hjulpet av resten av gjengen.
Med mer enn 100 års blueskunnskap under vesten; gutta har spilt med – og lært av – omtrent alt som kan krype og gå innen genren, og det deler de generøst med oss på ‘100 Years of Blues’. Skiva skal nok bli en sikker vinner på mangt et bluesparty (når vi nå måtte få lov til å arrangere slike igjen).