Blues Supply

Blues Supply - Har du no’n gang blitt lurt?

Blues Supply
Har du no’n gang blitt lurt?
Egen

Rett og slett et knallbra bluesband

Bluesrock på norsk, og det att-på-til fra Norges sydligste by, Mandal. Ja da, du opp­fattet det helt korrekt, og bandet Blues Supply har da allerede lenge vært en publikumsfavoritt i bluesklubbene på Sørlandet. Men vi har vært vant til å høre et velassortert utvalg av bluesklassikere fra gjengen, riktignok ofte i spennende og annerledes arrangementer, men likevel milevis fra det vi får på denne egenskrevne og norskspråklige ‘Har du no’n gang blitt lurt?’. Så dette er på alle måter noe helt nytt.
Låtskriver Kjetil Reithaug, som også trakterer gitarer og synger, forteller at de først prøvde noen av låtene live, og at publikum likte det de hørte. Dermed skrev han likegodt et helt knippe låter som han spilte inn som demoer i hjemmestudioet sitt, bandet arrangerte låtene, og dermed hadde de materiale nok til å legge veien til Dub Studio i Kristiansand. 
Nå er det jo ikke første gang et band forsøker seg med blues (eller bluesrock) på sørlandsdialekt. Marquee Band gjorde det på ‘Verken fioliner eller englekor’, den gang de hadde Trygve Espebu (RIP) som vokalist, Tor Einar ‘Daumann’ Jacobsen gjorde det med sin ‘Blå fingre’, likevel føler jeg at Kjetil Reithaug og hans Blues Supply løser oppgaven en tanke mer uanstrengt enn de tidligere nevnte. Jeg tror kanskje ikke det er så lett å synge noenlunde troverdig på vår dialekt, men Blues Supply klarer det overraskende godt. Tekstene er også veldig bra – troverdig hverdagslige og hele tida med et lurt glimt i øyet, selv der tekstene tenderer mot det mørke og litt depressive. Likevel, dette petimeter av en anmelder henger seg opp i en og annen liten detalj; f.eks. bruken av uttrykket ‘bordet er snudd’ i låta ‘Helvete er laus’. Jeg er slett ikke sikker på at ‘the tables are turned’, som det heter på utenlandsk, kan oversettes direkte til norsk. Og gi noen mening…
De 10 låtene vi får presentert er veldig varierte eksempler på blues og bluesrock. Blues Supply dekker hele den blå fjøla, og vi får alt fra seig og depressiv blues på f.eks. ‘Elva og Mæ’ og ‘Tungt å dra’ (som er min personlige favoritt) til partyblues i låter som f.eks. ‘Bluesfest på gang’ og ‘Ei runde te’’ (en annen favoritt). Man kan simpelthen ikke la være å bli imponert over bredden og kvaliteten på låtutvalget deres, og ditto når det kommer til musikalsk fremføring. Blues Supply, som i dag består av Jørn "Drumroll" Johanssen (trommer), Johan "Master Mechanic" Haugland (bass), Kjetil "Red Tape" Reithaug (gitar og vokal) og Richard "Professor" Paulsen (tangenter), er rett-og-slett er knallbra bluesband, et band som har all grunn til å være stolte av album-debuten sin ‘Har du no’n gang blitt lurt?’. Men så var det da også sannelig på tide med plateutgivelse, nå etter 10 år som band. Gratulerer, gutter! Tror jeg setter skiva i gang igjen, jeg!