J.T. LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS

J.T. LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS - Blue Eyed Soul Vol.2

J.T. LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS
Blue Eyed Soul Vol.2
Hunters Records

Medisinen du trenger for å komme deg ovenpå

Vi fikk oss alle en fenomenal opptur med J.T. Lauritsens første Blue Eyed Soul-album. Nå fortsetter han festen og den oppløftende følelsen med soul og blues i en Blue Eyed Soul Vol. 2 der J.T. Lauritsen feirer sine 25 år i bluesens tjeneste, og rendyrker den formelen han og bandet fant på det omtalte første Blue Eyed Soul-albumet. Hemmeligheten forrige gang, og enda mer bevisst denne gang, har vært å gi f... i perfeksjon og satse på at ærligheten, spillegleden og nerven treffer deg hardere om man løsner på snipp og tilkneppede skjorter. 
J.T. Lauritsen har først og fremst turt å satse på sine egne kvaliteter som låtskriver fullt ut denne gangen. Monika Nordli, Steinar Albrigtsens bedre halvdel, leverer en låt med «I’ll carry the key», hans to gode amerikanske venner Bill Troiani (Billy T Band) og Mike Zito har blitt med på å skrive «Like you do», og en gammel fin soulklassiker skrevet av Don Robey (manager og plateselskaps-gigant på 40-50-60-tallet som stod bak Big Mama Thornton, Clarence «Gatemouth» Brown, Bobby Bland og O.V. Wright bare for å pirke i overflaten) kalt «You’re gonna make me cry». 
Mike og Bill Troiani er begge med på «Like you do», som de har skrevet sammen med J.T., og som er en nesten Fabulous Thunderbirds-stompy bluesrocker. Her som på hele plata føler du hvor levende soulblues-vokalen til J.T. er, om enn sammen med Bill Troiani akkurat her. Litt ekstra vokal power har han også hentet inn fra fantastiske Hans Cato Kristiansen, som vel må sies å være landets Delbert McClinton, bare at Cato spiller bedre trommer enn Delbert. Jonas Fjeld Band­-sangeren synger sammen med J.T. på Monika Nordlis Louisiana-vuggende soul/blues «I’ll carry the key» og på Don Robeys soulklassiker «You’re gonna make me cry». Jeg gjetter på at J.T.’s gode venn og norgesvenn og artist Tad Robinson nærmest får tårer i øynene over sistnevnte. Litt som å høre Holmes Brothers på sitt beste.
Albumet har 11 låter som flyter på det jevne, med høy feelgood-faktor og fantastisk god følelse i musikerprestasjonene. Nivået på albumet er høyt, og få låter stikker seg veldig ut. Men vi kan nevne «Going back home», «You better come home”, Bill Troiano og Mike Zito-samarbeidet på «Like you do», Don Robeys «You’re gonna make me cry” og balladen «Woman in my life» som avslutter albumet som stand-out tracks. 
Det har aldri eksistert et mer full­endt soul/blues-storband-ensemble enn dette i Norge selv om det har vært mange som har hatt elementene inne på enkelte låter, fra Rene Andersen til Mulens Portland Combo og Greasy Gravy og flere fine band og artister som vi nok burde husket å ta med i farten. Spillegleden, det enormt viktige blåserarrangementet fra Jens Petter Antonsen (trompet, trombone) og Børge-Are S. Halvorsen (baritone og altsax), og det ledige og live-sprudlende bandet anført av J.T. Lauritsen (vokal, tangenter), Arnfinn Tørrisen (gitar), Jon Grimsby (trommer, perk), Ian Fredrick Johannessen (gitar) og Morten Nordskaug (bass) stoler på at det viktigste er å ikke holde igjen, men å ha en følelsesladet liveformet regi. Det å senke guarden, ikke tenke for mye eller pynte på det for mye, men få ut følelsene og ikke holde igjen nerven er soulmusikkens fremste våpen. Det har gjort Blue Eyed Soul Vol.2 til en inderlig plate og en fest som forlenger sommerfølelsen langt inn i frost og snekav og stengte fjelloverganger. 
Jeg husker da jeg så Sugar Ray Norcia komme ut på scenen i Sliperihallen foran et tent Roomful Of Blues på åpningsdagen til Notodden Blues Festival en gang på 90-tallet. Den samme fullblods følelsen finner du på mye av dette albumet. Både når det gjelder blåsere, band, blues/soul-vokal og storbandfølelsen som myker opp hard hud og sprekker opp ansikter i brede smil. Har du ikke funnet en pille mot Covid19 og andre bekymringer enda kan du bare kjøpe deg J.T. Lauritsen og hans Buckshot Hunters med albumet Blue Eyed Soul Vol.2. Du kjenner at du kan la Kina være Kina, og Trump være Trump, og dagen er reddet med denne sammensmelt­ingen av storband, gitarer, soul og blues, og sang som kommer fra hjertet, – medisinen du trenger for å komme deg ovenpå!