Paal Flaata

Paal Flaata - Came to hear the Music  - A 20 years collection

Paal Flaata
Came to hear the Music - A 20 years collection
Blue Mood/Grappa

Man må bare holde pusten og nyte øyeblikket

Paal Flaata feirer 20-års jubileum som soloartist i år. Han skulle egentlig vært på en stor turné, men koronaen satte en stopper for det. Denne CD'en kom rett før bladet skulle i trykken og er en Best of fra hans soloplater. Det er ingenting fra Midnight Choir-platene her, men det er nok av flotte låter å glede seg over likevel.
At Paal er en av våre aller beste vokalister er det ingen tvil om. Han har et fantastisk spenn som gjør at de såre balladene låter like bra som når han pælmer ut de svulstige Elvislåtene på høyoktan med kameratene Vidar Busk og Stephen Ackles. 
På denne skiva finner vi en rekke av Paals beste ting og konsertfavoritter. Det er en litt religiøs stemning over hele skiva, lydbildet er tett og det er noen voldsomme vokalprestasjoner her som gjør at man bare må holde pusten og nyte øyeblikket. Både sangen og musikken gir en kirkelig opphøyet stemning på mange låter, selv om det er sakral musikk som spilles for det meste.
Erik Valebrokk har skrevet en sak til heftet, og det er vanskelig å finne noe bedre å si om skiva enn det Erik allerede har skrevet. Paals faste pianist Gøran Grini må nevnes. Han har også produsert mye av dette, og han forstår hva som vil funke med Paals stemme og utnytter dette til fulle. 
Det er utrolig mye bra her, lite jeg ville byttet ut. For meg er favoritten alltid "Come Tomorrow" hvor Paal og datteren Maia synger sammen på Townes Van Zandts litt ukjente låt. Men i dag fikk jeg en ny favoritt. Den fantastiske "Spiritual" som ble gjort av Johnny Cash på 90-tallet. Paal har sunget denne mange ganger og avslutter ofte spillejobbene med den. Jeg tror den første gangen jeg hørte ham spille den var på Gamla på etterfesten etter at Cash hadde spilt i Oslo for siste gang på Konserthuset i 1997. Versjonen som er med her er en nyinnspilling som låter utrolig bra. Det er rett før tårene kommer og den blir bare bedre og bedre for hver spilling. En annen ny låt er "Suppose", som er en litt ukjent Elvis sak fra en film fra 1968, "Speedway".
Takk til Paal for å levere varene! Fortsett med det!