Shawn Pittman

Shawn Pittman  - Make It Right

Shawn Pittman
Make It Right
Continental Blue Heaven

Pur nytelse

"Det er godt å være norsk i Danmark”, heter det i reklamen. Shawn Pittman vil nok tilføye at “det er godt å være bluesmann i Danmark”. For ikke bare har våre naboer i sør i seinere tid utviklet seg til det mest spennende blues­landet i Norden. De har også studioer som får fram den rette bluesfølelsen. Slik som Heyman Studios i København, drevet av 21 år gamle Christian Heyman Zinckernagel, en kar som sverger til analoge løsninger for å få fram den rette lyden. 
Det var her Oklahoma-baserte Shawn Pittman troppet opp en oktoberdag i fjor. Med seg hadde han to sentrale skikkelser i europeisk blues, tyrkiskfødte og Tyskland-baserte Erkan Özdemir og hans sønn Levent Özdemir, henholdsvis bassist og trommis. 
Den garvede artisten, med et dusin utgivelser i katalogen sin, fant det varme, ekte lydbildet han var på jakt etter hos den unge dansken. Med en fin miks av spennende coverlåter og egensnekrede låter har “Make it Right!” blitt et variert, men samtidig et helhetlig album. Her er vi innom alt fra chicago- til hill country-blues. Alt fra riffbaserte låter til mer sofistikert, ja, nesten jazza gitararbeid. Fra seig flott slowblues til boogie. Og mellom dette, en instrumental versjon av James Browns “Cold Sweat”. Funky så det holder.
Av coverlåtene vil jeg fremheve Albert Kings “Finger On The Trigger, hvor jeg hører noe av Jimi Hendrix i gitaren, og den slentrende shufflen “Woke Up Screaming”, som han har hentet fra det tidlige repertoaret til Bobby “Blue” Bland. Men kaka tar den hypnotiske hill country-grooven i Junior Kimbroughs “I Feel Good”. 
Av egenskrevet materiale er den uptempo boogierockeren “Make It Right” akkurat så skitten som må til for å gjøre det rett, og “How Long” akkurat så seig og lang som må til for at jeg skal finne blues­-gyngen. Den avløses av “For Right Now”, en mer finslepen og melodisk sak, med mer sofistikert gitar.
Etter to ganske seige og sløye låter, avsluttes det hele med tut og kjør i “I’m Done”, med et takras av slidegitar, nesten i Hound Dog Taylor-gata. Tøft.
Shawn Pittmans “ Make It Right!” er en gudegave til enhver bluesgitarist, men også pur nytelse for oss som ikke behersker de seks strengers edle kunst. 
Pittman skulle i april vært på Nidaros Blues sammen med Anson Funderburgh og Mike Morgan i det såkalte Texas Blues Guitar Summit, men vi vet alle hvordan det gikk i disse koronatider.