Harald Thune

Harald Thune - The Backbounceability of Humans

Harald Thune
The Backbounceability of Humans
FaJo Music AS

En sterk femmer

Harald Thune er en kjent fyr i country/rockabilly/roots/Americana-sammenheng. Fra det jeg har sett og hørt av ham tidligere så har han en utmerket musikksmak. Etter mange år i bransjen mente managementet hans at det var på tide med en samleplate. I stedet for å ta de gamle sporene frem igjen følte Harald at han hadde et nytt lydbilde i hodet som ville passe låtene bedre. Da ble det studiotid!
Lydbildet fant han i Athletic Studio i Halden med Kai Andersen ved spakene og kyndige folk på resten av plassene i teamet. Eivind Staxrud, Jørund Vålandsmyr og andre medvirker. Tittelen er akkurat det det høres ut som - den gjenspeiler at mennesket som regel alltid kommer seg på beina igjen etter å ha gått på snørra, som det står i presseskrivet.
Jeg kjenner ikke Haralds materiale så godt fra før av, men dette låter veldig bra! Kule låter med fullt pådrag av hungover, cheating, drinking, fighting and cussing songs gjør dette til et solid bidrag i flommen av mer eller mindre bra plater som dukker opp. Til og med en Truck Driving song er det blitt plass til. Uttrykksmåten er country, men det er både blues- og soulaktige ting her. En låt på norsk helt på slutten av skiva føyer seg også fint inn i historien.
Vi går fra svart humor i "Mr. & Mrs." hvor Rita Eriksen bidrar i duett til starten på en bra kveld i den eneste helt nye låta, "Hello Trouble" og til neste morgens sinnsstemning i "Early Morning Rain" og "Honky Tonk Lullaby" via den skumle, krypende "Firevictims". Soundet er som sagt førsteklasses, så om dette er lydbildet Harald hadde i hodet før han gikk i studio, så er det bare å ta cowboyhatten av og skrike Yahooo. 
For oss som har vært ute en sommernatt etter stengetid før, er det lett å høre at Harald har erfaring på dette punktet. Han presenterer det på en troverdig og fin måte med god vokal, og tekstene er svært gode. Ikke alle plater som spilles her i huset får tommelen opp fra de andre i familien, men det gjorde denne.
Det blir en sterk femmer siden det tross alt er låter som han har gjort før for det meste, men en svært sterk femmer er det, ja!
Det er ingen grunn til ikke å høre på denne skiva i sommer.