TIM LOTHAR AND THE MOJO

TIM LOTHAR AND THE MOJO - Old Cinema Session

TIM LOTHAR AND THE MOJO
Old Cinema Session
Gateway Music

En samling bluesstandarder

Det er LITT pinlig å innrømme, men ungarsk blues er for min del et relativt ubleket lerret. Danske Tim Lothar har arbeidet med musikerne i The Mojo tidligere – da gikk de under navnet «Mojo Workings», og det er blitt så vel turnering som plater ut av det. 
Denne gangen har de latt egne låter ligge, og installert seg i en gammel kino utenfor Budapest. Opptakene gikk over to dager i fjor sommer, og ut av det hele er det kommet en samling bluesstandarder – med en enslig Hank Williams låt, som spenner fra Charlie Patton via Leadbelly til en flott tolkning av Sleepy John Estes’ «Drop Down Mama». Lothar har for lengst markert seg som en låtskriver som fortjener langt større oppmerksomhet enn han blir til del her hos oss, og det er et i og for seg dristig trekk der han lar sine egne låter hvile for å vie inspirasjonskildene sine opp­merksomhet. Han spiller dobro aldeles utsøkt og den står fint til den langt på vei akustiske innsatsen fra The Mojo. Ett og annet trekk lyder litt fremmed i mine ører, som for eksempel Csaba Pengös tilnærming til stoffet – der kontrabassen hans blir som et ekko av mellom-­europeisk kabaret. Det er likevel et valg å ta, og det står respekt av ønsket om å ville løse dette på eget vis. Og, for all del, resultatet er strålende. Gi den noen runder, så sitter den hos deg også.
Vi har vel bedt dere sjekke ut Tim Lothar flere ganger tidligere her i bladet, og for de av dere som ikke har hørt på anbefalingene ennå, så er sjansen her på nytt. Hjemmekontoret BLIR  lettere å holde ut.