THE BLUES EXPRESS

THE BLUES EXPRESS - Live at Antone's

THE BLUES EXPRESS
Live at Antone's
Blues Express Records

Ren og uforfalsket moro

Den lurte seg ut like før jul, denne – akkurat så sent at vi ikke rakk å si noe om den forrige gang og akkurat så sent at de færreste av dere nok fikk den til jul. Tips til neste gang, trykk gavekort til glede for fansen – slippfest 2. juledag er vel ikke akkurat en innertier i markedsføring. Akk ja. Riktignok var den tilgjengelig for strømming, men skal det monne for de som gir ut musikk i våre dager bør du – om ikke annet av moralske årsaker – skaffe deg det fysiske formatet. 
Dette er første plate med ny mann på munnspill og vokal etter at de skilte lag med Geir Bertheussen i fjor. Ronald Ottesen glir inn i resten av laget og klarer seg utmerket. Musikalsk har det ført gutta i en retning mot rendyrket jumpblues og boogie, ikke meg imot sant å si, der Chicagoformelen KAN bli noe begrensende etter hvert. Plata er et opptak fra Antone’s i Austin, den siste i rekka av en celeber liste med bluesklubber på CVen, og med seg som gjest har de Henri Herbert på piano. Det svinger besatt, hør bare på Henri’s Boogie, alle koser seg og jeg velger å tro at det er NOE av grunnen til at de har hentet inn Øystein Undem som gjest på en del konsertjobber etter hjemkomsten. Herbert er som Øystein Undem en boogiepianist det gnistrer av og gjør sin del – og vel så det – til å gjøre dette til en plate det må være innafor å ta med seg på fest. Resten av gjengen har også modnet musikalsk, og ser ut til å leve greit med at det er (for noen) et stykke å reise for å komme seg på øving. Ren og uforfalsket moro dette, og den burde tjene til inspirasjon til å komme seg på konsert den dagen dette virusspøkelset ikke henger over oss lenger. 
Skal det pirkes på noe må det være at dette er hardhendt redigert ned til snaue 37 minutter – og vi har med en full konsert å gjøre. Ja, ja – vi får vel spille den en gang til da! Jeg var på konserten og vet også at det hele ble filmet, og selv om noe ligger på hjemmesiden til bandet, hva med en webkonsert til glede for alle de som ikke var i Austin, det er jo så i vinden for tiden? Spørsmålet er bare hvor neste plate skal spilles inn?