Wild Billy Childish & the Chatham Singers

Wild Billy Childish & the Chatham Singers - Kings of the Medway Delta

Wild Billy Childish & the Chatham Singers
Kings of the Medway Delta
Damaged Gods

Rått, usminket og direkte

Maleren, poeten, filmprodusenten, punkrockeren,  foto­grafen og romanforfatteren fra Medway, Kent, sør for London, har greid å utgi mer enn utrolige 120 LPer – bl.a. et julealbum utenom det vanlige – i forskjellige konstellasjoner. Han er et renessansemenneske. En selvlært multikunstner.
Når han spiller blues er det rått, usminket og direkte. Ærlig. Han var en av inspira­sjonene for grunge, 90-talls garage og punk-blues. Det er ti år siden han sist utga med dette bandet, som er en trio med JuJu på bass og sang og Wolf på trommer og perk.
De tolv låtene er inspirert av eldre akustisk blues og riff fra John Lee Hooker og Slim Harpo som var ikoner for 60-tallets unge britiske R&B-grupper. Her rendyrkes ekkoet som karakteriserte de tidligste Chess-innspillingene av elektrisk blues. Lydteknikeren Jim Riley er med som en høyt profilert effektiv munnspiller som gir «Got Love if You Want It» et hardere sound, dvs. mer punk­ete enn Slim Harpo-originalen. De gjør også vri på «I’m A King Bee» med egen tittel og tekst. «When I Was A Cowboy (Out On the Western Plains)» er kjent gjennom Sir Douglas Quintet og Rory Gallagher. Childish gjør ikke skam på Leadbelly, men den er ikke kreditert rettighetshaver. I motsetning til Slim Harpo.