Albert Castiglia

Albert Castiglia  - Wild And Free

Albert Castiglia
Wild And Free
Gulf Coast Records

Øsende live bluesgitar

Spilt inn live på The Funky Biscuit i Florida er dette utvilsomt det tyngste stykke elektrisk gitarblues levert fra den utmerkede artisten Albert Castiglia. Det er som å møte svingdør-rekylen der Jimi Hendrix har gått ut og Albert Castiglia kommer inn. Øsende live bluesgitar som virkelig blør med bluesens sjel og rockete kraft, slik Jimi var kjent for, når ­albumet smeller i gang med «Let the big dog eat». Det er det som er kunsten. Når du trøkker hardere og mer energisk til bikker det lett over i jammende metal-rock, men liksom John Mooney, australske Dave Hole, Popa Chubby og Eric Sardinas så holder Albert bluesrocken sin på riktig side av gjerdet. Og det er bare sjarmerende at han riffer som Thin Lizzy på «Hoodoo on me».
«Wild And Free» er nettopp det. En truck av et monster-livealbum. Kanskje kunne tittelen vært «Wild, heavy and free», og for bluespurister kanskje ikke den rette trøst i disse ­Corona-tider. Men den Miami-fødte gitaristen har bare levert bedre og bedre solo­album de senere årene. De viktige årene som en del av Junior Wells turnéband de siste årene han levde på 90-tallet, som var en viktig læretid for en ung Albert, begynner å betale seg. For meg er Albert Castiglia en av de bluesgitaristene jeg virkelig tror på, selv om han rocker skoa av seg på dette live-albumet! Liksom Jimi Hendrix er det ingen tvil om at flammen som brenner står i bluesens gård, men at rockenerven frir til et bredere publikum. 
Det er god og intim lyd på dette livealbumet, som nok er tatt opp med enkle midler og med økonomisk kløkt. Etter hans siste glimrende avskjedsalbum «Up all night» for RUF -abelen og fjorårets foreløpig siste studioalbum, «Masterpiece», er dette Alberts 12. album i karrieren. Hans tyngste og mest intense, og jeg skal banne på at det rant svette av veggene i mange timer etter innspillingen. Slike intense live-album skal spilles med forsiktighet, men når ­korken er tatt av cognacflaska og du sitter der i din selvpålagte karantene, så er det plateinnspillinger som dette som løfter takhøyden og humøret. Plateinnspillinger som dette som etterlater hakk i det nye stuebordet. Slipp hestene løs, Albert Castiglia har absolutt ingen bremser på.