Gode opplevelser på Ørland Bluesfestival

En ny utgave av Ørland Bluesfestival gikk av stabelen på Brekstad 23-25. september. Programmet inneholdt en svært variert og godt sammensatt meny. I tillegg til selve festivalprogrammet med band og artister som Claudia Scott, The Bills og The Blues Express ble det arrangert konserter på skolene med sangeren og gitaristen Kai Fjellberg og på eldresenteret med Dr Bekken Trio.

Gode opplevelser på Ørland Bluesfestival
The Blues Express, fra v. Kai Fjellberg, Kåre Amundsen, Ronald Ottesen og Trond Hansen.

Som ved andre festivaler det siste året måtte planer gjøres om i siste liten. Opprinnelig skulle festivalen avvikles på BarRock, men på grunn av avstandsregler måtte alle konsertene flyttes til Ørland kulturhus. Der var det krav om gyldig koronasertifikat samt legitimasjon ved inngang. Drikke ble kjøpt kontantløst med hjelp av QR-koder, noe de fleste fikk til uten problemer. Konsertene ble avholdt på én scene, og det fungerte fint. Korte pauser knyttet til changeover var bare godt for publikum. Det var plass til 150 gjester før det ble lov å slippe inn flere på lørdagskvelden. 

Claudia Scott 
med Ørland gospelkor startet festivalen torsdag kveld. Opprinnelig var dette satt opp som kirkekonsert, men avstandsregler gjorde at også denne konserten ble flyttet til Ørland kulturhus. Det var nok noe publikum satte pris på, da drikkevarene ble av et annet kaliber enn det ville vært i kirken. Ørland gospelkor er faste gjester på festivalen og startet med tre sanger med hver sin solist før Claudia tok over. Claudia har vært på festivalen flere ganger før og leverte et solid sett der hun også inviterte koret opp på flere av låtene. Noen juniorer på bass og trommer var et fint innslag på et av gospelkorets låter. 

Claudia Scott sammen med Ørland gospelkor. (Foto: Sveinung Lervåg).

Maldito startet fredagen. Gjengen er et trøndersk bluesrockband som ble startet i England og som turnerte som Union bluesband i 2019. Energien deres smittet over på publikummet som ennå måtte forholde seg til gjeldende restriksjoner og bli sittende i stolene.

Claudia Scott & Olav Torgeir Kopsland 
Skyhøy klasse kan vel oppsummere denne konserten. Claudia som gjorde et knallsett kvelden før med gospelkoret hadde denne kvelden med seg sin faste gitarist Olav Torgeir Kopsland, og det hele ble en herlig lytteopplevelse. Noen av de samme låtene som på torsdag, men noen nye låter tilpasset dette formatet var tatt med. Claudia var veldig fornøyd med sine to konserter, og det hadde hun grunn til. Publikum var ikke mindre fornøyd.

Dr Bekken Trio
Var kvaliteten skyhøy på forrige artist så ble den ikke lavere ved fredagskveldens siste konsert. Doktoren selv briljerte på tangenter og vi fikk servert til dels spinnvilt basspill fra Mattis Kleppen og stødig komp fra trommis Dag Kittilsen.

Lørdagsjam
Lørdagen startet med den sagnomsuste jamsessionen kl 13. Det ble en fantastisk jam som startet med Tor Einar Bekken Trio med for anledningen vikar Trond Hansen på bass. I starten var han den eneste bassisten til stede og han fikk kjørt seg før det kom en til. Både lokale og tilreisende fikk komme opp. Jammen var noe preget av at den var flyttet fra den mer intime BarRock til en større sal i kulturhuset, men som vanlig var den glimrende organisert og gjennomført med Syver Srøbka som myndig jamgeneral. Jammen skulle opprinnelig vare til kl 16, men siden kl 16 var tidspunktet for gjenåpning av samfunnet ble jammen forlenget. Dr Bekken, Jolly Jumper & Big Moe med Arne Skognes og Tore T Slåttsveen på henholdsvis trommer og bass spilte da klokka passerte kl 16. Det ble STOR stemning og masseklemming rundt i salen.

Laks- og sildebord
Supertradisjonen med laks- og sildebordet var tilbake etter et par års pause og markerte starten på lørdagskvelden. Gjestene koste seg med maten, og underveis i etegildet gikk Jolly Jumper & Big Moe and The Jimbo Jambo Band på scenen. Jolly Jumper kunne fortelle at han og Big Moe har spilt på samtlige festivaler siden Ørland Bluesfestival startet. Den 21. i rekken var det i år. Fjorårets koronablues regnes ikke med i festivalrekka, men gjengen var for sikkerhets skyld med da også.  Det er en ganske utrolig rekke og publikum satte igjen pris på det de hørte.

Christina Skjølberg Band 
gikk på scenen kl 21. Christina (bildet over) er tilbake på scenen etter noen års pause, og trioen med henholdsvis Tore T Slåttsveen på bass og Tom Arne Fossheim på trommer er et hardtslående bluesrockband med mye sans for funky rytmer. Mye gitar, men også plass til både bass- og trommesolo underveis. En tur ut blant publikum med gitaren er blitt Christinas varemerke, og det var populært.
Etter dette roet det seg litt ned da The Bills gikk på scenen. Lune rytmer, laidback stemning og gode tekster kjennetegner de to Bill’ene Booth og Troiani som spilte som duo denne kvelden. Koselig sett med god respons og musikken favner bredt. Blues, swing og country kombineres med innslag av folkemusikk og tørr humor underveis.

Festivalen ble avsluttet med et smell med The Blues Express som spilte et fyrverkeri av et sett. Bandet har fått en litt ny sound gjennom utviklingen bandet har hatt det siste året og ved at ny mann på munnspill har kommet inn. Dagens versjon står ikke på noen måte tilbake for den tidligere versjonen. Og på slutten av konserten ble det etterlengtet liv i dansefoten for mange foran scenen.

Ørland bluesfestival er alltid en god opplevelse og vi er spente på hvilken løsning de velger for neste års festival. Bluesnews anbefaler uansett et besøk.