Fullt trøkk på bluescruise fra Bergen

Bergen Blues & Roots Club arrangerte bluescruise for tiende gang på MS Stavangerfjord 26.–28. september. Turen, som går fra Bergen via Stavanger til Hirtshals og Langesund, har blitt en tradisjon for mange musikkelskere på Vestlandet. Da Bluesnews’ utsendte mønstret på i Stavanger var stemningen allerede høy og festen godt i gang.

Fullt trøkk på bluescruise fra Bergen
Arrangører i Bergen Blues & Roots Club med vinneren av lotteriet, Laila Aalvik Berge.

Du trenger ikke ha utslipps-skam når du går om bord i MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord! De er nemlig de to første cruisefergene i verden som seiler på grønn gass og har fått flere priser for beste energieffektivitet og design. Skipene seiler på linjene Bergen – Stavanger – Hirtshals og Hirtshals – Langesund. Havutsikten langs kystlinjen er et vakkert skue og mange nyter utsikten. Man kan sitte ute på dekk med noe godt i glasset og nyte utsikten og samtidig få med seg god lyd fra scenen på innsiden. Det er mange gode restauranter om bord og flere scener med god plass til å danse.

Bergen Blues & Roots Club kunne også denne gangen by på et meget godt program med dyktige musikere. På etappen Bergen - Stavanger fikk et forventningsfullt og lystig lag oppleve både blueslunsj, jam, bingo og quiz i tillegg den fantastiske utsikten langs kysten vår. Musikken møter deg i det du går om bord, og du ønskes velkommen til to døgn med god mat og musikk. Pedros Café lager liv og røre i Sky Lounge både før og etter konsertene, og det er også her jammingen foregår. Det var også mange musikere blant publikum som hadde tatt med seg gode sangstemmer og instrumenter for å bli med på jam, og der fikk de i høyeste grad utfolde seg. Mange lokale musikere fra Vestlandet gleder seg til å bli med og bidra på bluescruiset to ganger i året, og det var temmelig fullt på alle de ulike arrangementene ombord.
Bergen Blues & Roots Club har gode medhjelpere som kjenner de ulike scenene fra før og vet hvordan lyd, scene, musikere og publikum skal håndteres. Et meget godt eksempel er 70-åringen Dennis Reksten, som i år fikk Kongens fortjenstmedalje for sin innsats i musikkbransjen i Bergen. Han spiller fremdeles og er både sanger, låtskriver og gitarist. På bluescruiset var han både håndlanger, koordinator og artist. Og så koste han seg! 
Og det gjorde publikum også! Ute på dekk 10 utenfor scenen var det god plass med stoler og bord. Både i og mellom de mange gode jammene kunne man både slappe av her og tusle rundt på dekk og beundre utsikten. 
En annen musiker som utmerket seg og hadde mange gode opptredener på jammene var Geir Mæhle. Han synger med hele kroppen og får virkelig publikum med seg. 
Utenom jammene var det også innslag fra enkeltartister i de mindre gemakkene. Et eksempel er en konsert med god blues og irsk folkemusikk som varte til kl. 03:45 på fredagen. Mange entret scenen og spilte sammen med Adian O`Brien foran et lydhørt og entusiastisk publikum som villig koret med på de mest kjente låtene. 

Howlin' Jukes med Geir Mæhle (vokal) Geir Blom (bass), Paul Blom (gitar) og Morten Bergstrøm (trommer). 

På hvert bluescruise er det utlodning, og førstepremie er en gitar som er signert av artister og cruisegjester. Denne er det mange som ønsker seg, og nå var det Laila Aalvik Berge som stakk av med premien. Nok et fint minne fra bluescruiset. Overskuddet av lotteriet går til gode formål.

Jam session: Geir Mæhle på vokal, Gry Vivian Kolås på kor, Kjetil Lynglund på tangenter, Steinar Ora på trommer, Leif Tungesvik og Eric Backer-Røed på gitarer.

Zimmermann & The 60's​.

Denne gangen fikk vi oppleve disse hovedartistene fra hovedscenen: 
The Good The Bad The Groovy er en trio fra Bergensområdet. De spiller låter fra The Band, Ry Cooder, Little Feat, Jeff Turmes, Neil Young og mange flere. De liker seg i det blå spekteret av americana-musikken.
Zimmermann & The 60’s fra Bergen spiller rhythm’n blues, soul og grooves. Repertoaret kan best karakteriseres som bluesrock med hovedvekt på rock. Vi fikk servert perler fra 60-tallet med artister som Chuck Berry, Stones, Kinks og The Who.
The Blues Express fortsetter som før etter at Geir Bertheussen nylig forlot bandet for å fortsette med andre prosjekter. Bandet har erstattet Geir med sangeren og munnspilleren Ronald Ottesen, og bandet fikk virkelig cruisepublikummet med seg. Bandet har lang fartstid og har delt scene med mange store navn innen bluesen, både internasjonale og norske. 

Bergen Blues & Roots Club har virkelig vært flinkte til å holde liv i bluescruise-tradisjonen! Også alle som var om bord på høstcruiset i år fikk en meget bra opplevelse og gikk av skipet med en god følelse. Det ble nok en suksess, og datoen for neste års vårcruise er allerede satt til 16. april. Da setter man atter sjøbein og fyller skipet med glade entusiaster og gode bluesartister. Vil du være med, kan det lønne seg å være tidlig ute med å sikre seg billett, for det kan fort bli fullt på dette populære cruiset.

Kai-Sverre Fjellberg, gitarist i The Blues Express.

Dennis Reksten signerer gitaren som ble loddet ut.

MS Stavangerfjord
MS Stavangerfjord