Det blir bluesfest på Notodden i august!

Gode nyheter fra Notodden! Det blir festival den første helgen i august! Etter kulturministerens redegjørelse 6. mai har festivalen flere gode nyheter å komme med. Det legges nå ut flere billetter til årets festival, og nye artister blir annonsert, som vår store USA-stjerne Kid Andersen sammen med fantastiske Lisa Leuschner Andersen, Vidar Busk & His True Believers, årets Spellemannsprisvinner for blues, Daniel Eriksen, og norsk blues-ener Reidar Larsen med stort jubileumsband. 

Det blir bluesfest på Notodden i august!
Kommer til Notodden: Vidar Busk & His True Believers, Reidar Larsen, Kid Andersen & Lisa Leuschner Andersen, Daniel Eriksen.

Dessverre meldes det at pandemisituasjonen har medført at turneene til George Thorogood & the Destroyers, Jimmie Vaughan, Kingfish og Vintage Trouble nå er utsatt til 2022. Den gode nyheten er at alle bekreftet til Notodden Blues Festival 2022. 
Tidligere har festivalen annonsert disse navnene: Shemekia Copeland, CC Cowboys, Bjørn Berge, Ole Paus & Motorpsycho, Henning Kvitnes, The Proven Ones, Jontavious Willis, Dance With A Stranger, Mike Andersen, Di Derre, Tiger City Jukes, og Kyla Brox. 

- Dette er en topptung norsk blueslansering med mange gode nyheter. Vi ser tydelig konturene av en sterk norskpreget festival i 2021, og det kommer til å bli veldig bra. Vi er nå godt i gang med resten av bookingene og bestillinger til årets arrangement. Det er mange leverandører og norske artister som er glade nå. Flere artistnyheter vil følge i den nærmeste tiden. Det viktigste nå er at det blir festival på Notodden innenfor de rammer og retningslinjer som finnes, slik at det blir trygt for publikum. Vi vil jobbe nært med myndighetene når det gjelder dette. Billetter er i salg, og vi opererer selvfølgelig med refusjonsrett dersom vi må avlyse på grunn av endringer i pandemisituasjonen, sier festivalsjef Jostein Forsberg.  
- Optimismen og tryggheten for at vi kan arrangere en god festival med noe i nærheten av slik vi kjenner Notodden Blues Festival kom seilende med gode nyheter fra kulturminister Abid Raja under regjeringens pressekonferanse i går. Beskjeden om at vi kan regne med å kunne arrangere for et sted fra 2000 opptil 5000 publikummere i august har gjort at vi har kunnet iverksette bestillinger og kan lansere nye bookinger i dag. Samtidig kan vi gjøre tilgjengelig flere billetter.
 
Kid Andersen & Lisa Leuschner Andersen
Vår norske USA-stjerne, Kid Andersen, blir «Artist in Residence» på årets festival. Denne gang får publikum også møte hans meget talentfulle kone, Lisa Leuschner Andersen. De vil holde egne konserter med eget norsk band. Som «Artist in Residence» blir Kid Andersen også å se med andre artister på festivalen og som gjesteinstruktør på Little Steven’s Blues School. Andersen er nok en gang nominert til Blues Music Awards 2021 i USA i kategorien «beste bluesgitarist». 
Lisa Leuschner Andersen er Kid Andersens kone, og det er første gang hun får en så tydelig posisjon i festivalens programmering. Lisa fikk sine første oppdrag som sanger med storbandet Robin Anderson Big Band når hun var bare 7 år gammel, og hun har gjort seg bemerket for et bredt publikum gjennom markante TV-opptredener i «American Idol» og «Showtime at the Apollo». Lisa har vært med på 50 albuminnspillinger i USA bare de siste 10 årene.
Under pandemien har Kid og Lisa vunnet mange nye fans med stadige strømmekonserter på nettstedene «Greaseland Live» og «Can’t Stop the Blues». Opptredenen på Notodden Blues Festival blir deres første ordentlige tur «ut av hiet» siden Covid19-lockdown’en begynte for over et år siden. Både Kid og Lisa planlegger og lanserer sine nye plater på Gulf Coast Records på Notodden Blues Festival.
 
Vidar Busk gjenforener True Believers og presenterer ny musikk
Notodden Blues Festival kan presentere litt av en godbit for bluespublikumet til festivalen 2021. Det er nå klart at Vidar Busk & His True Believers kommer til Notodden med en gjenforent originalutgave av True Believers. Bandet er plateaktuelle på sensommeren, og flere låter herfra vil bli sluppet i løpet av sommeren. Den nye utgivelsen er produsert av den Grammynominerte, norsk-amerikanske produsenten og gitaristen Kid Andersen. Kid Andersen som opprinnelig er fra Herre i Telemark kom ens æren hjem fra USA for å produsere innspillingen. 
 
- Det er en stor glede å kunne slippe nyheten om at det blir reunionkonsert med originalutgaven av Vidar Busk & His True Believers på den store festivallørdagen lørdag 7. august. Det var hos oss Vidar Busk fikk sitt store gjennombrudd med konsert og lansering av debutplata «Stompin’ Our Feet With Joy» i 1997. Dette er noe som kommer til å glede vårt publikum langt inn i himmelen, sier festivalsjef Jostein Forsberg.
 
Den spektakulære lanseringskonserten på Tapperiet under Notodden Blues Festival i 1997 ble starten på en ellevill suksesshistorie som tok Vidar Busk til stjernehimmelen i norsk musikkliv. Det ble TV-opptredener, nye album, Spellemannpriser og utsolgte turneer på Vidar Busk & His True Believers. Etter det første albumet ble Vidar belønnet med Notodden Blues Festivals Bluespris. I kjølvannet av det andre albumet «I Came Here To Rock» ble han kåret til årets norske artist under Spellemannprisen 1998. Vidar Busk ble også nominert til Spellemannpris i 1999 i klassen rock for albumet «Atomic Swing». 
Etter «Atomic Swing» ble det solokarriere og en mengde ulike musikalske prosjekter på Busk. Nå, 22 år etter «Atomic Swing», er det endelig klart for et nytt album med Vidar Busk & His True Believers med lansering på Notodden. Med i reunion-besetningen er pianist og gitarist Johnny «Guitar» Augland, bassist Rune Endal, Arne Fjeld Rasmussen på munnspill og Alexander Pettersen på trommer.
 
Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm 
Årets Spellemannpris i klassen for Blues gikk til Daniel Eriksen for plata «Barefoot Among Scarecrows». Notodden Blues Festival pleier alltid å booke årets Spellemannvinner, så festivalen gleder seg over å kunne slippe nyheten om at Daniel Eriksen & Stig Sjøstrøm er klare for festivalen. De skal blant annet spille på Blues Cruise på Heddalsvannet med MS Telemarken. 
 
Stor jubileumskonsert med Reidar Larsen
I tillegg lanserer festivalen stor jubileumskonsert med den norske blueskongen Reidar Larsen med et spesielt sammensatt jubileumsband for anledningen. Festivalen hadde store planer for Reidar Larsen i 2020, da skulle Reidar Larsens 50-årsjubileum som turnerende artist feires med brask og bra. Det ble det naturlig nok ingenting av, men nå settes den planlagte konserten opp. Reidar Larsen utvider bandet med blåsere og korister.
 
- Reidar Larsen ble skikkelig glad da vi kunne ringe ham etter regjeringens pressekonferanse med forslag om å pusse støvet av planene fra i fjor. Vi kan nå behørig få feiret den norske blueskjempen. Denne konserten blir i seg selv en garanti for en flott festival på Notodden i august. Bare å glede seg til at låter som «I’m A Bluesman», «Christina», «Mr. Blues Is Coming To Town» runger utover publikum på Notodden, sier Jostein Forsberg. 
 
Du finner mer informasjon om festivalen på www.bluesfest.no 

Shemekia Copeland er blant festivalens amerikanske artister.
Shemekia Copeland er blant festivalens amerikanske artister.