Adama Janlo fikk Ung Artist-stipend

Norsk Bluesunion deler hvert år ut Ung Artist-stipendet til en ung, spennende artist som er i starten av karrieren. Prisen, som ble utdelt under Notodden Blues Festival, gikk i år til sangerinna og låtskriveren Adama Janlo fra Sagene i Oslo.

Adama Janlo fikk Ung Artist-stipend
Adama Janlo har mottatt NBUs Ung Artist-stipend.

Det var en jury bestående av Cathrine Åsvestad Heen (Grappa Music), Nina Hanssen (journalist Bluesnews) og Ask Vatn Strøm (musiker) som i år sto for utvelgelsen av vinneren. I begrunnelsen for tildelingen sa juryen:
- Blant ni søkere til stipendet utmerket vedkommende seg med sin originalitet og sine klare mål. Vedkommende har en flott stemme og behersker bluessjangeren til fulle.
Mottakeren har vist stor artistisk framgang i løpet av det siste året, og fremstår som en artist med et sterkt ønske om, og vilje til, å satse på en karriere innen musikken. Vedkommende ønsker å skape et større mangfold innen bluesmusikken i Norge, noe vi tror artisten vil gjøre. Mottaker er en dyktig låtskriver, vokalist, produsent og bandleder, og når også ut utenfor det tradisjonelle bluesmiljøet.
En samstemt jury tror vedkommende vil markere seg på den norske musikkscenen i årene som kommer. Dette er et velkomment friskt pust inn på den norske bluesscenen, og vi tror vedkommende vil imponere både bluespublikummet og publikum på andre arenaer.

Stipendet består av 30.000 kroner, spillejobber organisert og promotert av Norsk Bluesunion, en innspillingsdag i Juke Joint Studios (Notodden), konsert under Klubbdagen til Øyafestivalen hos Østkanten Bluesklubb på Herr Nilsen, musikalsk mentor i preproduksjon og mentoring i bransjemanøvrering.

Norsk Bluesunions Bitten Svendsen og Wiggo Larsen sammen med stipendmottakeren. (Foto: Nina Hanssen).

Adama spilte noen låter med bandet sitt på Ung Scene etter utdelingen av stipendet.
Adama spilte noen låter med bandet sitt på Ung Scene etter utdelingen av stipendet.