Blueslaget i Odda feiret 30 år
Å gå lokst utøve betyr noe sånt som å gå på trynet, en påstand som overhodet ikke er dekkende for Blueslaget lokst utøve, som snarere må sies å være en suksesshistorie. Med gjennomsnittlig 50 arrangement i året og et medlemstall som har ligget på Bluesnews sin topp 10-liste i årevis, er laget en aktiv 30-åring som i tillegg er eier av den velutstyrte konsertarenaen Iris Scene.
Lagets mangeårige leder, Stein Egil Legård, innledet feiringen med å ta gjestene gjennom en kort historikk. Samtidig takket han medlemmene for oppslutning gjennom 30 år og understreket at hele festen var en gave fra laget til medlemmene. Følgelig var det gratis inngang til ei helg med musikk, ispedd et knippe bonger og en feit svensk pølsefest, sistnevnte besørget av Raoul Mauritz Olsson.
Ros fra kommune og næringsliv
Ordfører Roald Aga Haug og kultursjef Else Marie Sandal var på plass med en gave på 10.000 kr og gode ord til Blueslaget for den betydningen laget har hatt for kulturlivet i kommunen, både som arrangør og medarrangør. Lederen i Ullensvang Næringsråd, Ingvald Torblå, fulgte opp og understreket hvordan konsertaktiviteten som Blueslaget tilbyr, er en del av lokkematen han bruker i rekruttering av ny arbeidskraft til kommunen. Fra Næringsrådet overleverte han en gave på 5000 kroner og spedde spontant på med 5000 kroner fra sin egen bedrift, Odda Technology.
Gave fra kommunen. Fra venstre Stein Egil Legård, Roald Aga Haug og Else Marie Sandal. (Foto: Kari Gravdal, Hardanger Folkeblad).
Satser på ungdom
Blueslaget lokst utøve har en lang tradisjon for å støtte unge musikere på ulike vis, og jubileet var intet unntak. Odda ungdomsskole ved musikklærer Stefan Andropolis fikk en gave av jubilanten, høyttalere og mikrofoner til en verdi av ca 40.000 kroner. Andropolis er også rekruttert inn i laget, godt plassert bak miksepulten allerede, til glede for seniorbenken som jubler for alle som tar et tak for å
føre arven videre.
Good Time Charlie
Arle Hjelmeland og Good Time Charlie hadde æren av å starte ballet. Bandet stilte så nær originalbesetningen det er mulig, og er ifølge Legård kanskje det nærmeste lokst utøve kan kalle et husband. Fin start på jubileet. Good Time Charlie ble avløst av en noe mer hardtslående gjeng, det lokale bandet Rv 13 med Lady Albatross (Sarah Melkeraaen), multiinstrumentalisten som løfter taket såvel med fløyte som med saksofon.
Variert formiddagsprogram
Lørdag formiddag fikk publikum møte to av de mange ungdommene Blueslaget har sendt på seminar på Notodden. Først ut var Tor Olav Ulgenes Svarttveit på gitar sammen med bandet Koldbrann, bokstavelig talt en heavy musikkopplevelse. Deretter Sara Torvund Reisæter på mjuk vokal, akkompagnert av Håkon Widding. Svarttveit og Reisæter representerer musikalske kontraster som viste litt av bredden i ungdomsmiljøet lokalt.
Trio Cees som var neste band ut. De sjarmerte som alltid stort med sitt Cornelis-repertoar, og lokket fram både latter, tårer og allsang. Etterpå dukket forfatteren Frode Grytten overraskende opp med et par fornøyelige tekster. Sist på dagtid, men ikke minst, underholdt det Odda/Kvinnheradbaserte Acoustic Edition med en lun og god skumringstime.
BB Lyngs Bluesband med Vidar Busk. (Foto: Stein Egil Legård).
Avrunding med stil
Lørdag kveld var det klart for BB Lyngs forsterket med Vidar Busk, og at Busk nok en gang “tok kaka” med sin briljante instrumenthåndtering forundrer vel ingen.
Helt på tampen fikk det lokale bandet Singalongs scenen. Med sin lette stil klarte de å holde liv i et utholdende publikum som alltid er klar for mer. Men alle gode ting må ha en slutt, også et jubileum.
Så simsalabim, 30 år er tilbakelagt og Blueslaget lokst utøve er klar for de neste 30.
Legård oppsummerte jubileet som ei god helg for lag og medlemmer, med musikk og mimring i skjønn forening.
- Men 60-årsjubileet, det blir nok uten meg, rundet han av med et bredt smil.