CURTIS SALGADO

CURTIS SALGADO - Soul Shot

CURTIS SALGADO
Soul Shot
Alligator/Cosmos Music Group

Stemmen er ikke til å ta feil av!

Så sent som i 2010 vant den kraftfulle sou-l og r&b-sangeren Curtis Salgado sin Blues Music Award-pris som årets Soul/Blues Artist of The Year. Veteranen som sang i den første utgaven av Robert Cray Band, som har vært involvert i både Santana og Roomful Of Blues, har som en Solomon Burke eller Mighty Sam McClain fortsatt mye stemme i behold.
Sangeren og munnspillartisten Salgado var i sin tid inspirasjonen bak John Belushis karakter i Blues Brothers-filmen, og han er fortsatt kreativ til imponerende karakter med fire nye låter han har skrevet selv samt coverversjoner av Bobby Womack, Johnny ”Guitar” Watson, Otis Redding (ingen ballade), The O’Jays og George Clinton. Soul/ bluessangeren liker det svett og funky, og det kommer frem på flere av de velproduserte låtene på dette nye albumet.
Curtis låter som en fyrig Solomon Burke både på åpningslåta ”What you gonna do?” og den litt mer inderlige soulsvisken ”Let me make love to you”, og han gir seg helt over i Solomons intime countrysoul når han runder av albumet med sin egen ”A woman or the blues”. Innimellom kan Curtis Salgado låte litt datert, litt forutsigbar, men vo-kalmessig er Soul Shot en meget imponerende plate. Og trøkket i rytmene, arrangementene og hans stemme er ikke til å ta feil av.
Er du en soul/blues-fan, funky soul-groover eller countrysoul-digger finner du alt her. Såpass bra at du risikerer å bli svett og lykkelig, hvert fall av det på plata.