Arve Hålands Cajun Gumbo
Arve Hålands Cajun Gumbo
Taste Of Louisiana
Baluba Record
Lover godt for mange lørdagskvelder
Jeg husker jeg opplevde Jan Tore Lauritsen litt nervøst entre scenen i Sliperihallen for en haug med år siden med trekkspillet sitt. Anledningen var en pågående konsert med zydeco-artisten Chubby Carrier fra Louisiana. Hvilken kveld og konsert. Vi nordmenn blir litt stive i denne sammenhengen, men iblandet Louisiana ”hot sauce” og et utrolig velspillende band med et berg av en bassist jeg aldri vil glemme, er dette kombinasjonen av mat, moro og funky musikk som har fått Jan Tore Lauritsen til å strekke seg langt både som festivalarrangør, bandleder og kokk i årene som har gått.
I Bergen finner vi Arve Hålands Cajun Gumbo som beviser at selv vi stive nordmenn har fått andre vaner med årene. Både når det gjelder mat og musikk. Sponset av Louisiana Creole Cafe & Restaurant i Bergen, – ja, for musikk og mat henger svært godt sammen i Louisiana der denne musikken kommer fra – åpner de sin nye cd-utgivelse tradisjonen tro med ”Seafood cajun gumbo”. Musikalsk strutter det like mye av zydeco som cajun, særlig med lyden av slidegitar tuftet på Sonny Landreths særpreg. Men så har da også den fransktalende cajuntradisjonen med elementer av folkemusikk og akustiske countrytradisjoner mye til felles med den svette dansemusikken vi kaller zydeco. Det er fest og moro uansett, og jeg synes Arve Hålands Cajun Gumbo etterlater et positivt inntrykk for denne tradisjonen. Selv om de nærmer seg cajuntradisjonens svar på et middels svensk dansband farlig nært på et par av låtene som ”The Creole land”.
De har med seg Al Berard som er en erfaren musiker fra nettopp Louisiana og band som The Basin Brothers og The Traiteurs. De beste låtene, ”Un tres bon temps”, ”Let's do the zydeco” og ”Mon crobarre et la prison”, lover godt for mange lørdagskvelder. Og mange kombinasjoner av glad og svingende musikk fra Louisiana og gode mattradisjoner. Jeg kjenner at jeg blir nesten litt sulten av å anmelde denne plata,