Kat Riggins imponerte på Ørlandet

Årets Ørland Bluesfestival ble arrangert helga 20.-23. september i ruskete vær med kraftig regnbyer og vindkast opp mot storm styrke. Selv om det var en liten økning i billettsalget sammenlignet med i fjor, kunne man med det gode programmet forvente et enda bedre besøk. Antagelig var det dårlige været en av grunnene, men de som var til stede fikk uansett valuta for pengene med gode og varierte musikalske opplevelser. Amerikanske Kat Riggins imponerte (bildet).

Kat Riggins imponerte på Ørlandet
Kat Riggins

Programmet begynte torsdag i Ørland kirke med årets amerikanske headliner, Kat Riggins, gitaristen Darell Raines og Ørland gospelkor. Det ble en utrolig flott opplevelse med fullsatt kirke. Kat har bakgrunn fra gospelmusikk, så her var hun i sitt rette element. Kat gjorde også skolekonserter på tirsdagen, og vi er blitt fortalt at hun fikk en unik kontakt med ungene.

Kveldskonserten med Kat Riggins og bandet på lørdag er noe av det beste undertegnende har hørt på lang tid. Jeg fikk tilbake følelsen jeg fikk første gang jeg hørte Kat i Memphis for snart to år siden. Da ble jeg betatt av og forelsket i den råe stemmen. Også det trauste trønderske publikummet ble revet med da Kat gikk ut i salen og fikk folk til å danse og svinge med hoftene i takt med musikken.
Kat har med unntak av et par korte turer tilbake til USA turnert i Europa sammenhengende siden mars, og hun fortsetter til iallfall ut mars neste år sammen med sitt nederlandske band. Vi håper hun kommer tilbake til Norge snart. Kat er en artist for fremtiden, mener mange.



Ronny Aagren var en positiv overraskelse for mange (bildet over). Ronny har et samspilt og tight band med dyktige musikere bak seg. Han er en dyktig gitarist med en flott stemme, og leverte variert dansbar blues- og rootsmusikk som slo an hos publikum.
Tipper det kan bli flere spillinger i Trøndelagsdistriktet etter dette.



The Swamp Shakers spilte begge kveldene og leverte konserter som det luktet svidd av. De tar rockabilly til nye høyder med sin entusiasme og scenesjarm. Spesielt Annas spill og traktering av kontrabassen må en bare bli fascinert av. Marcis er en beskjeden gitarist i fremføringen, men kvaliteten på spillet er i det øvre sjiktet. Karlis Paukste på vokal og trommer er en dyktig entertainer, som sprer glede ut til publikum. De er et fantastisk liveband som må oppleves.

Ida Marie på bluesfestival kunne blitt en suksess, men det ble ikke den effekten som arrangørene hadde håpet, at hun skulle trekke mer ungdom til festivalen. Men for en artist og for et band hun hadde med seg, så samspilt og kompakt. Det var ikke vanskelig å skjønne hvorfor hun kom til semi’en i Sjernekamp. Ida ga 150% på scenen og leverte rock av høy klasse. Tøft band og tøff konsert.

 (Bildet under).

Simon McBride var en ønskereprise fra i fjor, som kanskje heller ikke slo helt an i det brede lag. Vi fikk høre røff rock og bluesrock, og det var stor stemning blant de frammøtte i salen.



HM Johnsen spilte på kroa. Bandet har utviklet seg mye i løpet av året som Unionsband, og blitt ganske erfarne. Snart skal de stå på egne ben, og vi ønsker bandet lykke til. Vi vil nok høre mer fra dem i årene som kommer.



Jolly Jumper og Big Moe har spilt på alle 19 festivalene, og er et meget populært innslag der de alltid skaper god og uhøytidelig stemning på sine konserter.
En annen populær artist er Reidar Larsen, som spilte alene på piano i baren på hotellet både fredag og lørdag. På fredag fikk han forøvrig besøk av Kjell Inge Brovoll på scena.



Frode Bredeli Arsbog gjestet festivalen med et spesialbestilt konsept med et for anledningen sammensatt backingband. Settet besto av coverlåter av Jonny Cash og Chuck Berry, som også er blant favorittartistene til Frode. Konserten slo virkelig an blant publikum. Frode sin tolkning av Cash er verdt å høre på.

Også i år var jammen på Bar Rock en stor suksess med fullt hus. Musikere fra de fleste festivalbandene var innom, i tillegg kom en del lokale. Også to av medlemmene i neste års unionsband, Maldito, var innom og fikk vist seg fram. Bra! Og som alltid ble jammen styrt av jamguru Syver Srøbka. Han den største årsaken at at jammen er en slik suksess hvert år.


Neste år er det 20-årsjubileum, og styret for festivalen er allerede i gang med forberedelsene.
- Med gode tilbakemeldinger fra i år gir det inspirasjon til å kjempe videre og lage festival neste år også, sier festivalsjef Tor Hugnes.

Publikum fikk en oppfordring fra Kjell Inge ”Jolly Jumper”Brovoll om å rekruttere 3-4 nye gjester hver, og å spre nyheten om den trivelige festivalen til både unge og gamle bluesinteresserte, - slik at festivalen får leve videre.


Over: Reidar Larsen spilte solo på Ørlandet Bluesfestival. Under: Simon McBride.

Over: Frode Bredeli Aarsbog. Under: Jam session på Bar Rock med bl.a. Kjell Inge Brovoll og Reidar Larsen.

På vegne av hele det norske bluesmiljøet hedret festivalen frivillig-veteranen Egil "Sixpence" Rasmussen (i midten) for årelang innsats og engasjement som frivillig på bluesfestivaler. Han blir betraktet som et ikon i bluesmiljøet, alle vet hvem han er og nikker vedkjennende når de møter ham rundt om på festivaler.