Bill Troiani fikk Notoddens bluespris

Den høythengende bluesprisen til Notodden Blues Festival ble tradisjonen tro også i år delt ut under åpningen av festivalen. Det var en svært overrasket og rørt Bill Troiani som ble kalt inn på den store utescena på brygga i bluesbyen for å motta prisen. Den amerikanske bassisten, sangeren og låtskriveren er en meget verdig mottaker av prisen.

Bill Troiani fikk Notoddens bluespris
Bill Troiani mottok bluesprisen på Notodden.

Det var festivalleder Jostein Forsberg som overrakte prisen til Bill Trioani i forkant av konserten med Kid Andersens band, der Bill spiller bass, torsdag 5. august.

I begrunnelsen for tildelingen sa festivallederen blant annet:
- Han er en svært sentral person i det norske bluesmiljøet. Han er kjent som en av Norges beste musikalske bakmenn, men er også en markant artist som er frontmann i sitt eget band. Han er ikke helnorsk, men har bodd i Norge siden 90-tallet. Hele tiden har han hatt betydning for fremveksten av nye generasjoner med norske blues-stjerner. Han har dyrket talentutvikling på sin helt særegne måte. Spesielt som fast jamvert og leder for husbandet på klubben Muddy Waters i Oslo har han satt sine spor. Han har hatt sitt eget band med fast besetning siden midten av 2000-tallet og mottatt Spellemannsprisen to ganger for sine album. Han fikk fortjent nominasjon til Blues Music Award for sin plate sammen med Louisiana Red, Back to the Black Bayou. Han har også spilt med artister som Nappy Brown, Junior Watson, Homesick James og mange andre.

Vi gratulerer Bill!

Bill spilte med Kid Andersen Band på åpningsdagen.
Bill spilte med Kid Andersen Band på åpningsdagen.