Stjernespekket gospelkonsert i Lillestrøm kirke

Tirsdag 22. oktober er det duket for en helt spesiell konsert i Lillestrøm kirke. Denne kvelden blir det blues og gospel fra øverste hylle med noen av de fremste amerikanske artistene innen sjangerne, blant dem Nikki Hill, D.K. Harrell og Crystal Thomas.

Stjernespekket gospelkonsert i Lillestrøm kirke
Brandon Santini, D.K. Harrell, Nikki Hill, Crystal Thomas, JT Lauritsen og Laura Chavez kan oppleves på kirkekonserten.

Det er musiker Jan Tore Lauritsen sammen med Lillestrøm menighetsråd som har fått i stand konserten. Lauritsen har arrangert gospelkonserter i Fet kirke siden 2008, men siden kirka for tiden er stengt på grunn av installering av nytt orgel, fikk han i stand en avtale med Lillestrøm kirke. Dette blir den 15. konserten i rekken, og Lauritsen & co skal ha all ære for det årlige tiltaket som også har resultert i et overskudd på mer enn 140.000 kroner som er donert til ungdomsarbeid i distriktet.
Lauritsen har en lang historie med å hente over topp-artister fra Statene i oktober hvert år. Han er involvert som bookingmann for Colorlines bluescruise til Kiel, og de samme amerikanske artistene blir som oftest hyret her. I tillegg har det de siste årene vært konserter med amerikanerne i flere bluesklubber, og ikke minst står de alltid på programmet til Dark Season Blues-festivalen på Svalbard.

Jan Tore Lauritsens booking gir de amerikanske musikerne mange oppdrag, og han står i tillegg som oftest på programmet med sitt eget band, The Buckshot Hunters. Bandet backer gjerne en eller flere av de amerikanske musikerne, i år gjelder det sangeren og munnspilleren Brandon Santini. Santini har vært bosatt i Memphis hele sitt voksne liv og vært en gjenganger på klubbene på Beale Street.
D.K. Harrell er en artist som er på full fart mot toppen i blueskretser. Den 26 år gamle sangeren og gitaristen fra Louisiana imponerte publikum på Notodden i sommer, og nå er han på manges oppfordring tilbake i Norge. Harrell blir ofte omtalt som «Den nye BB King».
Svært populær her i landet er også sangerinna Nikki Hill. Også denne gangen kommer hun med den kanskje aller fremste kvinnelige bluesgitaristen for tiden, Laura Chavez. Med sin sjangeroverskridende stil har Nikki Hill fans i mange musikalske leirer, både innen blues, soul, r&b og rock’n roll.
Med sangerinna Crystal Thomas vil publikum få høre sjelfull southern soul fra en av de fremste i sjangeren.

I tillegg til konserten i Lillestrøm kirke 22. oktober kl. 19, kan du også oppleve musikerne 17.-19.10. på Colorline Blues Cruise, 19.10. på Oslo Bluesklubb (kun D.K. Harrell), 19.10. i Røyken Bluesklubb (kun Crystal Thomas & band), 19.10. Skedsmo Bluesklubb (Brandon Santini), 19.10. Storefjell Blues Weekend (Crystal Thomas & band), 20.10. på Bok & Blueshuset på Notodden, og på Dark Season Blues, Svalbard 24.-27. oktober.