Landsmøtehelg for Norsk Bluesunion på Hamar

12. til 14 april var bluesfolket samlet på Scandic Hotell Hamar. Anledningen var Norsk Bluesunions landsmøte som ble avholdt søndag. Det startet fredag og lørdag med faglig program, paneldebatt, festmiddag og flere konserter. Det kom tilreisende fra et tjuetalls norske bluesklubber. På årsmøtet ble Bente Bårseth fra Jæren Bluesklubb gjenvalgt som NBUs styreleder.

Landsmøtehelg for Norsk Bluesunion på Hamar
Delegater på landsmøtet.

Landsmøtehelga ble innledet med konserter på Gregers Live fredag kveld. Hamars ordfører Vigdis Stensby ønsket landsmøtedeltakere og øvrig publikum velkommen, og presenterte første band på scena, Riff, som er Hamar Bluesklubbs ungdomsprosjekt. Deretter fikk publikum servert en gnistrende konsert av Nickels & Dimes. Bandet har holdt på i 30 år og består av medlemmer som har gjort seg bemerket lenge i musikkmiljøet i Gjøvikdistriktet. I bandet finner vi bl.a. tangentmannen Lars Christian Narum (Hellbillies), broren Jon Anders (Narum/Urbane totninger) og Arild Steinsrud (Erik Harstads band).

Nickels & Dimes på Gregers Live fredag. Fra v. Arild Steinsrud, Steffen Nicolaisen og Jon Anders Narum. (Foto: Hanne Fossum). Under: Lars Christian Narum og Arild Steinsrud. (Foto: Ole Christian Wold Haavik).

Faglig program
Det faglige programmet startet lørdag morgen med et innslag fra Per Oskar Olsen der han fortalte om Chicago Blues Meeting og den helt spesielle reisen til Chicago i 1983. Per Oskar var selv med som reiseleder på turen. Begivenheten ble som de fleste vet godt dokumentert i en 35 sider lang artikkel i Bluesnews.
Videre sto to workshop'er på programmet. Søknadsskriving var temaet for den første, som ble ledet av Kjersti Eng, Østkanten Bluesklubb. Kjetil Bårseth fra Jæren Bluesklubb holdt en innledning om temaet booking, før deltakerne gikk til gruppearbeid.
Bitten Svendsen hadde et innlegg om Tono-rapportering i klubbene, og om viktigheten av å overholde copyright-regler for bilder som brukes på web og i trykksaker. Hun informerte også om skattereglene som gjelder for utenlandske artister som spiller for klubbene.

Per Oskar Olsen fortalte om Chicago Blues Meeting og turen han gjorde til Chicago i 1983 sammen med musikere som Knut Reiersrud, Sven Zettereberg og Hungry John. (Foto: Hanne Fossum).

NBU-ansatt Bitten Svendsen (t.v.) og NBUs styreleder, Bente Bårseth. (Foto: Hanne Fossum).

Fra paneldebatten som ble ledet av Thea Paulsrud. (Foto: Hanne Fossum).

Paneldebatt
Thea Paulsrud, styremedlem i NBU og også kjent som sanger bandet Soft City, har skrevet en stor rapport om kjønnsbalanse og rekruttering i organisasjonen. I "Theas Talkshow" presenterte hun denne og innledet til paneldebatt om temaet. I panelet befant seg Henrik Sjøeng, Bård Gunnar Moe, Heidi Solheim, Ola Bekken, Monica Johansen.

Per Oskar Olsen fortalte om samtaler han har hatt med Rockheim på vegne av prosjektet Chicago Blues Meeting, Norsk Bluesunion og Bluesnews om samarbeid og dokumentering av den norske blueshistorien.

Årets norske bluesklubb
Under festmiddagen lørdag kveld ble Trondheim Bluesklubb kåret til "Årets klubb". Dette er en svært fortjent heder til klubben i Trondheim som har opplevd en utrolig vekst de siste årene og er nå landet desidert største klubb med mer enn 800 medlemmer. Klubben har i en rekke år arrangert ukentlige konserter på Krambua, der det er fullt hus og stor stemning hver lørdag.
De to andre nominerte til "Årets klubb" var Jæren Bluesklubb og Skedsmo Bluesklubb.

Glade medlemmer i Trondheim Bluesklubb, som ble kåret til Årets klubb under landsmøtet. (Foto: Edel Aune).

Landsmøtet
Søndag var det klart for landsmøte i Norsk Bluesunion, som blir avholdt annet hvert år. Mona Johansen ledet møtet. Det var ingen større kontroverser under møtet, som ble greit gjennomført. Antallet delegater var cirka det samme som foregående år, men gledelig var det at det var med et par klubber som ikke har vært på landsmøtet tidligere. 
Under valget ble følgende nye styre enstemmig valgt: Leder Bente Bårseth (Jæren Bluesklubb). Styremedlemmer: Wiggo Larsen (Østkanten Bluesklubb), Tor Hognes (Blues in Hell), Heidi K. Blåsmo (Notodden Bluesklubb), Frank Berg Halvorsen (Elvebyen Bluesklubb, Drammen), Terje Åsvestad (Oslo Bluesklubb) og Arild Jensen (Bodø Bluesklubb). Varamedlemmer: Syver Srøbka (Ørland Bluesklubb), Gry Sneltvedt (Longyearbyen Bluesklubb), Elisabeth Hortmann (Sandnes Bluesklubb) og Birthe Carlsen (Horten Blues Club).

Lørdag kveld fikk publikum to flotte konserter, først med duoen Unni Wilhelmsen & Steinar Raknes. Senere på kvelden spilte Hedmarkens egen Erik Harstad og hans Buzz Brothers. Bandet besto denne kvelden av, i tillegg til Erik, Kasper Værnes på saksofon, Ole Martin Røsten på kontrabass og Jon Reidar Furulund på trommer.
Vi fikk servert to flotte konserter som begge ble svært godt tatt imot av publikum på Scandic Hotell.

Hamar Bluesklubb var et utmerket vertskap under hele landsmøtehelga, og alt gikk på skinner. De tilreisende ble godt tatt imot av vertsklubben, hotellet var veldig bra, og det samme var servicen og maten.

Erik Harstad & The Buzz Brothers på Scandic Hotell lørdag. (Foto: Hanne Fossum).